© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
6F305C8D 299F 4A74 9509 D1F9284B045EIt is important to know your diabetes risk as you get older.

Në mosha të ndryshme, diabeti është një sëmundje kronike që ndikon në shëndetin e miliona njerëzve në të gjithë botën. Për këtë arsye, është e vështirë të parashikohet në mënyrë të saktë nëse në të ardhmen nuk do të ketë diabetologë.

Ndërsa teknologjia shëndetësore dhe kërkimi shkencor po zhvillohen, është e mundur që terapia e diabetit të ndryshojë dhe të bëhet më efektive. Një teknologji e ndërlikuar dhe e avancuar e monitorimit të sheqerit në gjak, për shembull, mund të lehtësonte nevojën për vizita të rregullta në diabetologë dhe mund të bënte më të lehtë menaxhimin e kësaj sëmundjeje nga pacientët në shtëpi.

Megjithatë, një terapi e tillë e avancuar nuk do të zëvendësonte plotësisht nevojën për ekspertizën e një specialisti të diabetit, sepse diabeti ka shumë faktorë që ndikojnë në shëndetin e pacientit, dhe një mjek i specializuar mund të ofrojë këshilla dhe udhëzime të rëndësishme që janë specifike për çdo pacient.

Për këtë arsye, është e mundur që në të ardhmen, diabetologët do të kenë një rol të ndryshëm nga ai që kanë sot, por ata do të mbeten të rëndësishëm në menaxhimin e kësaj sëmundjeje.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.