Në vitin 2019 autoritetet në vend konfirmuan 78 mijë pacientë me sëmundjen e diabetit (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit).

Sipas të dhënave, çdo vit në vendin tonë diagnostikohen rreth 4,000 raste të reja me diabet (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit).

Vetëm gjatë vitit 2019, 8.6 përqind e 411 mijë qytetarëve që kanë kryer kontrollin mjekësor bazë, kanë rezultuar me diabet (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit).

14.5 përqind janë identifikuar si pre-diabetikë, që tregon numrin e lartë të rasteve.,

Shifrat në realitet mund të jenë shumë herë më të lartë, duke qenë se një pjesë e mirë e tyre, për shkak të mungesës së simptomave të dukshme, s’ e dinë që janë të prekur nga kjo sëmundje.

Llojet e diabetit (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit) janë tre.

Bëhet fjalë për:

  • diabetin (sëmundjen e sheqerit) (sëmundjen e sheqerit) e tipit 2
  • diabetin (sëmundjen e sheqerit) (sëmundjen e sheqerit) e tipit 1
  • diabetin (sëmundjen e sheqerit) (sëmundjen e sheqerit) e shtatzanisë.

Ajo që të tre llojet e sëmundjeve kanë të përbashkët është niveli i lartë i sheqerit.

Një nga vitaminat që luan rol kryesor në balancimin e sheqerit në gjak dhe në prodhimin e insulinës është vitamina D.

Studimet e fundit të publikuara në Vëllimin e Endokrinologjisë dhe Metabolizmit, pohojnë se kjo vitaminë ndihmon me para diabetin (sëmundjen e sheqerit) (sëmundjen e sheqerit).

Të gjithë pacientët me para diabet (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit) Me kusht që marrin këtë suplement arrijnë që të parandalojnë kalimin e sëmundjes në diabet (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit) të tipit dy.

Kërkimet ku bazohet dhe AgroWeb.org, treguan se vitamina D ul edhe inflamacionin duke ndihmuar trupin të jetë i shëndetshëm.

Vitamina D faktikisht është një pro-hormon, ndaj dhe lidhja me insulinën është goxha e fortë.

Kjo vitaminë është e vështirë që të merret me anë të ushqimeve ndaj dhe këshillohet në formën e kokrrave suplementare./AgroWeb.org

Tags: