Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Në përgjithësi çifti konsiderohet infertil kur edhe pas një viti të shumë e shumë tentimeve për arritje të frytënimit me marrëdhënie të pambrojtura s’ arrihet deri tek shtatzania.

Duke e gjetur vehten para një situate të tillë të pakëndëshme disa çifte fillojnë të shqetësohen dhe s’ dijnë si të veprojnë?! Bazuar në statistika 12 deri 13 çifte vuajnë nga ankesat e infetilitetit.

Diku 50% nga këto çifte kanë si faktor të ashtuquajturin faktorin mashkullor të infetilitetit. Azoospermia nënkupton mungesën e qelizave (spermatozoide) në ejakulatin mashkullor. Diku rreth 1% të meshkujve kanë azoospermi dhe kjo paraqet shkakun e 10-15% te rasteve të infetilitetit.

(Healthline) Spermiogrami paraqet analizën kuantitative dhe kualitative të lëngut spermatik – dhe duhet realizuar tek pacientët me ankesa të inferilitetit krahas analizave tjera rutinore dhe hormonale.

Tek pacientët me dyshime për azoospermi obstruktive realizohet intervenimi kirurgjik TESE (Testicular Sperm Extraction) foto – ku pas realizimit të një incizioni të vogël në testis bëhet ekzaminimi i pranisë së spermatozoideve brenda tubuleve për shkak të pamundësise së shfaqjes së tyre në ejakulat si pasojë e obstruksionit. Infertiliteti shpeshherë ka zgjidhje. /Familjajonë/

135518594 1328560320841866 3901420671117879887 n
135670134 2764791033775009 6054211974631029824 n 1

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page