Bajrami me xhami boshe

loading...


 

Xhamia e Madhe në Prishtinë dhe ajo e Çarshisë kanë qenë boshe mëngjesin e së premtes, kur duhej të falej Kurban-Bajrami.

Këto xhami dhe të tjerat në Kosovë që mbledhin mijëra besimtarë në festa si kjo, janë mbyllur me vendim të Bashkësisë Islame të Kosovës, për të frenuar, siç është thënë, përhapjen e koronavirusit.

Edhe me masat e reja të miratuara nga Qeveria e Kosovës, “pjesëmarrja fizike e qytetarëve në të tëra ceremonitë dhe veprimtaritë fetare në Kosovë” është e ndaluar./REL

Xhamia e Çarshisë në Prishtinë pa besimtarë.
Ky burrë ka lëshuar ezanin, mëngjesin e së premtes.

 

Xhamia e Madhe në Prishtinë.

 

Ky plak qëndron i vetëm para Xhamisë së Madhe në Prishtinë.

 

Edhe rrugët përreth xhamisë janë pa njerëz.
Një pjesëtar i Policisë së Kosovës afër Xhamisë së Madhe.Related posts