Bëni kujdes Vetëm po të ju vjen ky kod në WhatsApp

[ad_1]

Një mashtrim shqetësues i WhatsApp është raportuar nga përdoruesit.

Përdoruesit kanë marrë një mesazh në dukje nga një mik i cili thotë: “Përshëndetje, më falni, ju kam dërguar një kod 6-shifror gabimisht, a mund të ma kaloni ju lutem? Është urgjente!”

Sipas raporteve ky kod u jep kriminelëve akses në llogarinë tuaj. Vetëm po të e dorëzoni këtë, do të thotë që dikush tjetër mund të ketë qasje në mesazhet tuaja duke ju penguar të përdorni WhatsApp.

Një përdorues i WhatsApp publikoi në Twitter: “Tre anëtarët e familjes sime kanë humbur aksesin në WhatsApp e tyre këtë mëngjes”.

“Hakerat dërgojnë një mesazh me tekst nga WA me një kod verifikimi, pastaj një tekst WhatsApp nga dikush që njihni duke thënë se ata kanë shumë nevojë për kodin. Mos e dërgoni kodin”.

Njerëzit të cilët janë mashtruar përfshijnë prezantuesin e Radio 2 Jeremy Vine, i cili tha se kriminelët kishin qenë në gjendje të përdorin listën e tij të kontaktit për të synuar më shumë njerëz.

Ray Walsh, specialist i Digital Privatësisë në ProPrivacy, tha për Express: Përdoruesit e WhatsApp duhet të jenë në vëzhgim të një mashtrimi të ri shqetësues që po lejon kriminelët kibernetikë të hakojnë në llogaritë e WhatsApp të njerëzve. Kushdo që merr një mesazh të kaltër me një kod PIN duhet të jetë jashtëzakonisht i kujdesshëm derisa kështu fillon sulmi. Gjithmonë vëzhgoni për çdo mesazh me tekst që përmban një kod OTP dhe mos i kaloni ato kode askujt, pa marrë parasysh sa origjinale tingëllojnë. 

o.j/dita

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!