Beteja me COVID-19 s’ka përfunduar, të mobilizohemi për të rritur shpresën


loading...

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani sonte u shpreh se beteja me Covid-19 s’ka përfunduar dhe se dhimbja e secilit nga ne dita-ditës mund të rritet, Në qoftë se s’ tregohet kujdesi i duhur.

“Beteja jonë me COVID-19 s’ ka përfunduar dhe këta muaj rritet rreziku siç po dëshmohet me rritjen e numrave të të infektuarve. Por, siç kam theksuar gjithmonë, prapa secilit nga këta numra qëndron një histori, një familje, dhimbje e frikë, përballje me shumë sfida. andaj, kujdesi ynë ndaj shëndetit tani është edhe më i rëndësishëm. dhimbja jonë mund të rritet ditë pas dite, ashtu siç po rriten numrat, Me kusht që s’ tregojmë kujdes të shtuar.”, shkroi Osmani në Facebook.

Kryeparlamentarja shtoi se duhet mobilizim për të pakësuar dhimbjen dhe rritur shpresën.

“Pra, ta mbajmë maskën, higjienën e distancën fizike edhe atëherë kur ndihemi të lodhur nga e gjithë kjo që po ndodhë, e edhe atëherë kur na mungojnë përqafimet e më të dashurve. COVID-19 është kudo përreth nesh. Kemi nevojë të mobilizohemi me një zë që ta zvogëlojmë dhimbjen, t’i zvogëlojmë vuajtjet dhe ta rrisim shpresën!”, shtoi më tutje Osmani.

Numri total i rasteve pozitive me Covid-19 në Kosovë është 16.754 raste nga 79.189 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 652 raste të vdekjes./21Medialoading...