Blerjet online, zgjidhja e vetme për ‘shoping’ gjatë pandemisë

loading...

Pandemia ndikoi që të gjithë t’i kthejnë sytë në industrinë online, për blerje të ushqimeve dhe gjësendeve të tjera. specialistët presin që rritja në tregtinë elektronike të trefishohet në vitin 2020.

E Enjte, 2 Korrik 2020 – 0:17
albinfo.ch

Keystone

Mundësia e vetme për të bërë shopin gjatë kohës së karantinës, ishte blerja online.

E-commerce është rritur ndjeshëm gjatë muajve të fundit. specialistët madje presin që rritja të trefishohet këtë vit në krahasim me një vit më parë.

“Për dy muaj, në fund të fundit ju dha zgjidhja: porositni ose hiqni dorë në internet”, thuhet në raportin zviceran të tregtisë elektronike. specialistët vlerësojnë rritjen prej 22 deri në 30 përqind në vitin 2020.

Por, për herë të parë, blerjet nga ofruesit e E-commerce të Zvicrës po rriten më shpejt sesa nga ato jashtë vendit.

“Sasia e porosive nga Azia dhe veçanërisht Kina është reduktuar,” ka thënë për Blick Ralf Wölfle, drejtuesi në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Zvicrën Veriperëndimore, përcjell albinfo.ch.

Kërkesat në faqet si Aliexpress.com ose Wish.com janë ulur. Sidoqoftë, blerjet nga SH.B.A., Gjermania dhe vendet e tjera të Evropës mbetën konstante.

Influencuesit janë gjithmonë duke shitur më shumë. Ofruesit dëshirojnë të përgjojnë klientët kudo. Qoftë me anë të telefonit inteligjent, PC apo vetë dyqanit.

Marketingu po luan një rol gjithnjë e më të rëndësishëm.

“Mbi gjysma e pjesëmarrësve të studimit presin që njoftimet e vendosur në mediat sociale, WhatsApp ose kanalet e tjera të ndikuesve do të fitojnë një pjesë të konsiderueshme të tregut,” thuhet në raport.

 

 loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *