Britania duhet të vaksinojë 2 milionë njerëz në javë për të parandaluar një valë të tretë të COVID-19


duhet të vaksinojë 2 milionë njerëz në javë për të shmangur një valë të tretë të shpërthimit të koronavirusit – është ky përfundimi i një studimi nga universiteti i Londrës për higjenën dhe mjeksinë tropikale (LSHTM).

Sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins, ka pasur më shumë se 71,000 vdekje nga koronavirusi dhe ka regjistruar që nga e hëna më shumë se 2.3 milionë raste të infeksioneve me .

“Sipas skenarit më të skajshëm, Vetëm po të e gjithë Anglia dhe shkollat do të mbylleshin gjatë janarit dhe do të vaksinoheshin 2 milionë individë në javë, do të mund të arrihej të zvogëlohej ngarkesa maksimale e reparteve të emergjencës nën nivelet që u shënuan gjatë valës së parë,” thuhet në studim.

“Në mungesë të shpërndarjes së konsiderueshme të vaksinave, , shtrimet në spitale, pranimet në emergjencë dhe në vitin 2021 mund të tejkalojnë ato që u shënuan në vitin ”, thuhet në studim.

Sipas studimit, vaksinimi i 2 milionë njerëzve në javë “parashikohet të ketë një ndikim shumë më thelbësor”.

dhe këshilltarët e tij shkencorë kanë thënë se një variant i koronavirusit, i cili mund të jetë deri në 70% më i transmetueshëm, po përhapet me shpejtësi në Britani, megjithëse s’ mendohet të jetë më vdekjeprurës ose të shkaktojë sëmundje më të rëndë.

Kjo nxiti më të rrepta kufizuese për Londrën dhe Anglinë juglindore, ndërsa planet për të lehtësuar përhapjen e virusit gjatë Krishtlindjeve në të tërë vendin u minimizuan në mënyrë drastike ose u hoqën plotësisht.

Njoftimet e medias gjatë fundjavës bënë të ditur se do të fillojë administrimin e vaksinës për të prodhuar me anë të partneritetit - duke filluar nga 4 Janari, ndërsa i saj nga rregullatori mjekësor i vendit pritet brenda disa ditësh.

Në fillim të këtij muaji, u bë vendi i parë në që filloi administrimin e vaksinës së prodhuar nga kompania dhe .

britanike tha të enjten se 600,000 njerëz në Mbretërinë e Bashkuar kanë marrë dozën e parë të vaksinës COVID-19.

Postime të ngjashme