Category: Endokrinologjia

Ardhmëria e diabetologëve

Në mosha të ndryshme, diabeti është një sëmundje kronike që ndikon në shëndetin e miliona njerëzve në të gjithë botën. Për këtë arsye, është e vështirë të parashikohet në mënyrë…

TIROIDEA DHE LENDET USHQYESE

TIROIDEA DHE LENDET USHQYESE Shpesh ngjan te pyesim veten pse suplementet mund të mos jenë zgjedhja më e mirë për të gjithë, është e rëndësishme të shpjegojmë se cilat lëndë…

Si ndikon hipotiroidizmi tek fetusi?

Si ndikon hipotiroidizmi tek fetusi? Gjatë muajve të parë të shtatzënisë, fetusi mbështetet tek nëna për hormonet e tiroides. Hormonet tiroide janë të rëndësishme në zhvillimin normal të trurit dhe…

HIPOTIROIDIZMI DHE SHTATZËNIA

HIPOTIROIDIZMI DHE SHTATZËNIA Hipotiroidizmi është një gjendje e shënuar nga një gjëndër tiroide joaktive dhe mund të jetë e pranishme gjatë shtatzënisë. Shumë simptoma të hipotiroidizmit janë të ngjashme me…

Sëmundjet endokrine

SËMUNDJET ENDOKRINE Ka një shumëllojshmëri të gjerë të çrregullimeve endokrine, të cilat të gjitha pengojnë prodhimin e hormoneve në trup. Një çrregullim endokrin rezulton nga funksioni jo i duhur i…

Çfarë bën një endokrinolog?

Çfarë bën një endokrinolog? Endokrinologët janë të kualifikuar për të diagnostikuar dhe trajtuar gjendje si: * Diabeti * Sëmundjet e tiroides * Sëmundjet e paratiroideve * Infertilitetin * Çrregullimet e…

Çka është nanismi?

Çka është nanismi? Nanismi është një gjendje e shkaktuar nga sasia e pamjaftueshme të hormonit të rritjes në trupin e njeriut. Personat me pamjaftueshmëri të hormonit të rritjes ( hormonit…

Çka është gjigantizmi?

Çka është gjigantizmi? Gjigantizmi është një gjendje e rrallë që shkakton rritje jonormale tek fëmijët. Ky ndryshim është më i dukshmi për sa i përket lartësisë. Ndodh kur gjëndra e…

Akromegalia dhe dhimbja

Akromegalia dhe dhimbja Njerëzit me akromegali mund të vuajnë nga: dhimbje koke, dhimbje në kocka, dhimbje në nyje dhe djersitje të shtuar. Gazeta Shëndeti

Çka është Akromegalia?

Çka është Akromegalia? Akromegalia është një gjendje e rrallë ku trupi prodhon shumë hormon të rritjes pas përfundimit të procesit të rritjes, duke bërë që indet dhe kockat e trupit…

Çfarë është hirsutizmi?

Çfarë është hirsutizmi? Hirsutizmi është rritja e tepërt e flokëve në trup ose fytyrë. Qimet mund të rriten në buzën e sipërme, mjekër, gjoks dhe shpinë. Kjo shkaktohet nga një…

Pse shfaqen strijat?

Pse shfaqen strijat? Strijat janë shenja që shihen kryesisht në bark, gjoks dhe kofsha. Më të shpeshta janë tek shtatzënat. Nuk janë të rrezikshme, nuk shkaktojnë dhimbje, por pasi që…

A ka shërim diabeti?

A ka shërim diabeti? Me gjithë këto hulumtime që bëhen mbi diabetin dhe përparimet në trajtimin e tij, është e logjikshme të mendosh se dikush me siguri ka gjetur një…

Çfarë është kanceri dhe si zhvillohet ai?

Kanceri dhe zhvillimi i tij Kjo sëmundje e rëndë që mund të shfaqet në pjesë të ndryshme të trupit është përgjegjëse për një përqindje të lartë të vdekjeve që ndodhin…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.