Viruset marrin pjesë në onkogjenezë ashtu që:


Viruset marrin pjesë në onkogjenezë ashtu që: stimulojnë ndarjen e qelizës duke e bërë të pavarshme nga faktorët rregulluesë, stimulojnë çrregullimet kromozomale dhe mutacionet që aktivizojnë onkogjenet qelizorë, dëmtojnë onkogjenet në qelizë, nxitojnë onkogjenet e qelizave me veprimin e pjesës rregullatore të gjenomit viral.

Pse acidet yndyrore omega-3 janë shumë të rëndësishme?


Sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës, ata që kërkojnë të mbrojnë zemrat e tyre duhet të hanë një shumëllojshmëri të peshkut yndyror të paktën dy herë në javë. Tre acidet yndyrore kryesore omega-3 janë acidi alfa-linolenik (ALA), acidi eikosapentaenoik (EPA) dhe acidi dokozheksaenoik (DHA), transmeton lajmi.net. EPA duket se parandalon koagulimin e gjakut ngaqë hollon gjakun […]

Çka është Veshka ?


Çka është Veshka ? Veshka është organ me disa funksione, luan rol themelor rregullues në shumicën e kafshëve, duke përfshirë vertebrorët dhe disa jovertebrorë. Veshkat janë të domosdoshme për funksionimin e sistemit urinar dhe kryejnë edhe funksione homeostatike të tilla si rregullimin e elektroliteve, dhe rregullimin e trysnisë së gjakut (përmes ruajtjes së drejtpeshimit kripë–ujë). […]