Category: Fiziologjia

Tregoni kur prodhohet angiotensina II ?

Tregoni kur prodhohet angiotensina II ?   Angiotensina I ndërkohë që kalon në gjak metabolizohet mëtej në Angiotensin II nëpërmjet ACE (Angiotensin Converting Enzyme) që gjendet kryesisht në mushkëri. Gazeta…

Tregoni kur prodhohet renina ?

Tregoni kur prodhohet renina ? Rënia e presionit arterial është e detektuar nga baroreceptorët (sensitive ndaj presionit) në vazat arteriale. Kur ka rënie përqëndrimit të kloridit të sodiumit (të kripës),…

Çka është Sarkolema ?

Çka është Sarkolema ? Sarkolema (sarcolema) është cipa mbështjellëse e fijes muskulore. Si gjithë membranat e tjera ajo ka strukturë trelamerare dhe është shumë elastike për t’iu përshtatur ndryshimeve të…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.