Category: Gastroenterologjia

𝐂̧𝐫𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐥𝐢𝐦𝐞𝐭 𝐛𝐚𝐬𝐡𝐤𝐞̈𝐞𝐤𝐳𝐢𝐬𝐭𝐮𝐞𝐬𝐞 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐢𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐡𝐞 𝐩𝐬𝐢𝐤𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐤𝐞

𝐂̧𝐫𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐥𝐢𝐦𝐞𝐭 𝐛𝐚𝐬𝐡𝐤𝐞̈𝐞𝐤𝐳𝐢𝐬𝐭𝐮𝐞𝐬𝐞 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐢𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐡𝐞 𝐩𝐬𝐢𝐤𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐤𝐞 Shëndeti ynë ne përgjithësi varet nga ajo se si ne e menaxhojme diten tone, jetën tonë.Nje jetë me ngarkesa psikologjike dhe stres mund të ndikojë…

Si ekzaminohet sëmundja hemorroidale?

Si ekzaminohet sëmundja hemorroidale? Kjo patologji egzaminohet me ndihmën e rektoanoskopisë apo dhe të metodave te tjera diagnostike. Sipas rekomandimit të Organizatës Botërore të Coloproctologjisë egzaminimi vetëm me gisht ose…

Kur përdoret rektoskopia?

Kur përdoret rektoskopia? Ky ekzaminim përdoret për diagnostikimin, dhe shpesh edhe për trajtimin direkt të sëmundjeve të rektumit dhe kanalit anal, si dhe për parandalimin e kancerit kolorektal. Gazeta Shëndeti

Si realizohet rektoskopia?

Si realizohet rektoskopia? Ekzaminimi mund të kryhet me pacientin në pozicionin shtrirë në anën e majtë, me këmbët e përthyera, ose në pozicionin e përkulur përpara. Është e domosdoshme që…

Çka është rektoskopia?

Çka është rektoskopia? Rektoskopia është një ekzaminim që mundëson vlerësimin e 20-30 centimetrave fundorë të zorrës së trashë, që realizohet me ndihmën e një endoskopi të veçantë që quhet rektoskop. Ky…

Çfarë është kanceri dhe si zhvillohet ai?

Kanceri dhe zhvillimi i tij Kjo sëmundje e rëndë që mund të shfaqet në pjesë të ndryshme të trupit është përgjegjëse për një përqindje të lartë të vdekjeve që ndodhin…

Çka është Infeksioni?

Çka është Infeksioni? Infeksioni është prekja e një qenieje, e një organi, e një plage, e një bime etj. nga mikrobe ose nga baktere që shkaktojnë sëmundje, prajë; sëmundja që…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.