Category: Imunologjia

Gjërat që dobësojnë sistemin imun/mbrojtës

Gjërat që dobësojnë sistemin imun/mbrojtës 👉Ushqimi i procesuar 👉Alkoholi 👉Duhani 👉Stresi 👉Mos ekspozimi në diellë 👉Pagjumësia 👉Mungesa e higjienës 👉Mos konsumi i mjaftueshëm i pemëve dhe perimeve 👉Mos konsumi I…

Çka është Limfa ?

Çka është Limfa ? Limfa (nga latinishtja, lympha që do të thotë “ujë” është lëngu që rrjedh nëpër sistemin limfatik, një sistem i përbërë nga enët limfatike (kanale) dhe nyjet…

Çka është Sida (AIDS) ? – Historiati, Shenjat, Simptomat, Etiologjia, Epidemiologjia, Patogjeneza, Pasqyra klinike, Diagnoza, Parandalimi,Trajtimi

Çka është Sida (AIDS) ? SIDA (AIDS)   Definicioni i Sidës: Akronimi, për Sindromën e mungesës së fituar të imunitetit (AIDS-acquired imune de- ficiency syndrome) paraqet sëmundje infektive retrovirale, e…

Çfarë është kanceri dhe si zhvillohet ai?

Kanceri dhe zhvillimi i tij Kjo sëmundje e rëndë që mund të shfaqet në pjesë të ndryshme të trupit është përgjegjëse për një përqindje të lartë të vdekjeve që ndodhin…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.