Disa nga simptomat e tensionit të ulët


Tensioni i ulët paraqet një gjendje jo fort të dëshirueshme shëndetësore. Shtypja e ulët e gjakut shkakton edhe keqfunksione shëndetësore, andaj i interesojnë secilit simptomat e tensionit të ulët, në mënyrë që të jetë i përgatitur dhe të merret me përmirësimin e gjendjes. Disa simptoma të tensionit të ulët janë: lodhja e shpejtë, momente jo […]

Çka është aritmia?


Problemet e ritmit të zemrës (aritmitë e zemrës) ndodhin kur impulset elektrike që koordinojnë rrahjet e zemrës suaj s’ funksionojnë siç nevojitet, duke bërë që zemra juaj të rrah shumë shpejt, shumë e ngadaltë ose në mënyrë të çrregullt. Aritmitë e zemrës mund të shoqërohen me ndjesinë sikur zemra juaj po vrapon ose po kërcën […]

Cilët faktorë e rrisin rrezikun për hipertension?


    Faktorët të cilët e rrisin rrezikun për hipertension Hipertenisoni arterial apo presioni i lartë i gjakut është një gjendje e zakonshme në të cilën forca afatgjatë e gjakut kundër mureve të arterieve tuaj është mjaft e lartë që përfundimisht mund të shkaktojë probleme shëndetësore, siç është sëmundja e zemrës. Presioni i gjakut përcaktohet […]

Disa faktorë që ndikojnë në masë të caktuar në rritjen e tensionit arterial


Disa faktorë që ndikojnë në masë të caktuar në rritjen e tensionit arterial Ndër faktorët e argumentuar që kanë rol të rëndësishëm në ngritjen e vlerave të tensionit të gjakut janë: 1) Temperaturat e ulta të ambientit. 2) Gjendjet shqetësuese neurotike, duke përfshirë frikën apo gjendjet konfliktuoze dhe depresive. 3)Prezenca e dhimbjes, posaqërisht dhimbjet muskulo-skeletale, […]

Dr.Gëzim Berisha: Kur është shqetësuese një DHIMBJE E GJOKSIT⁉️


Kur është shqetësuese një DHIMBJE E GJOKSIT⁉️ ⭕️ Dhimbja e gjoksit është simptoma më e shpeshtë me të cilën paraqiten pacientët për të kërku ndihmë mjekësore në shërbimet emergjente. Ajo është një simptomë serioze dhe si e tillë nuk duhet injoruar asnjëhere sepse mund të jetë alarm 📣 serioz për shëndetin tuaj. Nga pacientët me […]

Boronica dhe sëmundjet e zemrës


Boronica mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes së zemrës për një të pestën nëse ato konsumohen rregullisht. Sipas një studimi të ri, boronicat mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës me 20 për qind. Studiuesit gjetën se personat që konsumojnë 200 gramë boronica në ditë për një muaj përmirësuan funksionin e enëve të gjakut dhe […]