🔴Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve: 🔹️Të vijojnë të respektojnë masat e distancimi…

🔴Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve: 🔹️Të vijojnë të respektojnë masat e distancimit social.👉 Në këto momente kërkohet përgjegjshmëri nga ana e qytetarëve për të respektuar distancën e nevojshme mes njëri tjetrit dhe ruajtjen e higjienës personale. 🔹️Është e rëndësishme që masat e kontrollit të infeksionit duhet të respektohen maksimalisht edhe brenda rretheve familjare duke shmangur vizitat tek të afërmit për çdo lloj arsye, për të parandal…uar transmetimin e COVID-19. 🔹️Po qe se keni shenja të sëmundjes COVID-19 telefononi numrin e urgjencës 127. 🔹️Për çdo pyetje apo informacion rreth COVID-19 telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40. Mos shkoni menjëherë në spital!

Related posts

🔴14 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar…

🔴14 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar https://new.shendetesia.gov.al/14-prill-2020-informacion-i…/

Related posts

🔴Kujdesi në shtëpi për personat e infektuar ose që dyshohen të infektuar me COVID-19🦠 🔹️Vetëm po të jeni i sëmurë me ethe d…

🔴Kujdesi në shtëpi për personat e infektuar ose që dyshohen të infektuar me COVID-19🦠 🔹️Vetëm po të jeni i sëmurë me ethe dhe me kollë, lani shpesh duart me ujë e sapun ose me alkool. 🔹️Qëndroni në shtëpi. Mos shkoni në punë, në shkollë ose në vende publike! Pushoni, pini lëngje dhe ushqehuni shëndetshëm! 🔹️Qëndroni në një dhomë të veçuar nga anëtarët e tjerë të familjes! Vetëm po të kjo është e pamundur, përdorni një maskë mjekësore dhe qëndroni të paktën 1 metër larg tyre! 🔹️ Mbajeni dhomën të ajrosur mirë dhe nëse është e mundur përdorni një banjë të veçantë! 🔹️Kur kolliteni ose teshtini, mbuloni gojën dhe hundën me bërrylin e përkulur ose përdorni një letër të butë me një përdorim të cilën duhet ta hidhni menjëherë në koshin e mbeturinave! 🔴Vetëm po të kërkoni këshillim për COVID-19 kontaktoni 0800 40 40, por nëse keni vështirësi në frymëmarrje kontaktoni 127.

Related posts

🔴13 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar…

🔴13 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar https://new.shendetesia.gov.al/13-prill-2020-informacion-i…/

Related posts

Rreth 6️⃣0️⃣ punonjës të Drejtorive Rajonale të Shërbimit Social në tërë vendin po ndihmojnë në shpërndarjen e ndih…

Rreth 6️⃣0️⃣ punonjës të Drejtorive Rajonale të Shërbimit Social në tërë vendin po ndihmojnë në shpërndarjen e ndihmave ushqimore për familjet në ndihmë ekonomike dhe të komunitetit rom&egjiptian. #SHSSH në bashkëpunim 🤝 me donatorët dhe bashkitë po bëjnë të mundur që familjet më në nevojë të përballojnë sa më mirë situatën e krijuar nga përhapja e #COVID-19 🙏

Related posts

Kontaktoni të moshuarit dhe ruani distancimin social me ata. Bashkë luftojmë COVID-19 👇

Kontaktoni të moshuarit dhe ruani distancimin social me ata. Bashkë luftojmë COVID-19 👇

Related posts

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Related posts

🔴12 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar…

🔴12 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar 👇 https://new.shendetesia.gov.al/12-prill-2020-informacion-i…/

Related posts

Mbroni veten dhe të tjerët nga #COVID_19 👭Mënjanoni kontaktet e ngushta dhe kujdesuni për higjenën vetjake 🔴Respekton…

Mbroni veten dhe të tjerët nga #COVID_19 👭Mënjanoni kontaktet e ngushta dhe kujdesuni për higjenën vetjake 🔴Respektoni rregullat e distancimit social duke qënduar në shtëpi, nëse dilni jashtë mbani një distancë të caktuar më shumë se një metër nga njerëzit e tjerë, veçanërisht kur kolliten ose teshtijnë ose nëse kanë ethe, posaqë virusi gjendet në spërklat e pështymës dhe mund të transmetohet përmes frymëmarrjes në distancë të afërt. 🔴Lani shpesh duart për 20 sekonda. Mos …prekni me duar fytyrën. Fakte mbi koronavirusin COVID-19 👇👇

Related posts

🔴11 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar…

🔴11 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar 👇 https://new.shendetesia.gov.al/11-prill-2020-informacion-i…/

Related posts

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Related posts

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Related posts

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Related posts

🦠Parandalo përhapjen e COVID-19 Qëndro aktiv 🤸‍♀️ dhe i shëndetshëm në shtëpi 🏠

🦠Parandalo përhapjen e COVID-19 Qëndro aktiv 🤸‍♀️ dhe i shëndetshëm në shtëpi 🏠

Related posts

🔴10 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar…

🔴10 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar👇 https://shendetesia.gov.al/10-prill-2020-informacion-i-per…/

Related posts

Një marrëveshje e përbashkët partneriteti u nënshkrua sot virtualisht midis Ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Soci…

Një marrëveshje e përbashkët partneriteti u nënshkrua sot virtualisht midis Ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu, Ambasadorit të Zvicrës Adrian Maître, Ambasadorit të Norvegjisë për Shqipërinë Jens Erik Grondahl, dhe Përfaqësueses së Përhershme në Shqipëri të Programit për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara në Shqipëri (UNDP) Limya Eltayeb për blerjen e 30 respiratorëve të rinj për të mbështetur Shqipërinë në përballimin e COVID19. Një kontribut i vyer i tre donatorëve ndërkombëtarë që i shtohet 54 respiratorëve të siguruar tashmë nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale.

Related posts

🔴Parandaloni përhapjen e COVID-19, sigurohuni që vendet e punës të jenë të pastra 👩‍💻Sipërfaqet (p.sh. tavolinat e k…

🔴Parandaloni përhapjen e COVID-19, sigurohuni që vendet e punës të jenë të pastra 👩‍💻Sipërfaqet (p.sh. tavolinat e kompjuterave, tavolinat e punës) dhe objektet (p.sh. telefona, tastiera) duhet të pastrohen rregullisht me dezinfektues. 🙌Promovoni larjen e rregullt të duarve nga punonjësit, kontraktorët dhe klientët. 🔹️Vendosni solucionet pastruese dhe sterilizuese të duarve në vendet e dukshme rreth vendit të punës. Sigurohuni që këto pajisje të rimbushen rregullisht. 🔹️Sigu…rohuni që stafi, bashkëpunëtorët dhe klientët të kenë qasje në vendet ku ata mund të lajnë duart me sapun dhe ujë të rrjedhshëm. 😷Maskat e fytyrës dhe kartëpecetat higjienizuese duhet të jenë të disponueshme në vendet tuaja të punës. 💁‍♀️Higjiena e mirë e frymëmarrjes parandalon përhapjen e COVID-19. 🦠Informoni punonjësit, bashkëpunëtorët dhe klientët tuaj që nëse COVID-19 po fillon të përhapet në komunitetin tuaj.

Related posts

🔴09 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar …

🔴09 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar https://shendetesia.gov.al/9-prill-2020-informacion-i-perd…/

Related posts

😷 Ja se si duhet të veproni për të vendosur dhe hequr maskën: 👇🏻 ➢ Përpara se të vendosni maskën, lani duart tuaj…

😷 Ja se si duhet të veproni për të vendosur dhe hequr maskën: 👇🏻 ➢ Përpara se të vendosni maskën, lani duart tuaja me sapun 🧼 dhe ujë ose me një solucion me bazë alkooli. 🧴 ➢ Mbuloni gojën dhe hundën me maskë, duke u siguruar që të përshtatet mirë me fytyrën tuaj. ➢ Mos e prekni maskën gjatë vendosjes- nëse e prekni, lani duart. ➢ Kur maska laget 💧 apo zbutet nga lagështira, zëvendësojeni atë me një të re dhe mos e përdorni përsëri; në fakt ato jan…ë maska me një përdorim. ➢ Hiqeni maskën duke e kapur atë nga llastiku dhe mos prekni pjesën e përparme të maskës. ➢ Hidheni menjëherë në një kosh të mbyllur dhe lani duart. 🗑

Related posts

🔴08 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar…

🔴08 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar https://shendetesia.gov.al/8-prill-2020-informacion-i-perd…/

Related posts

🔴Në këtë situatë rekomandimi i parë është të qëndroni në shtëpi, por nëse për arsye jetike do t’ju duhet të dilni 😷duh…

🔴Në këtë situatë rekomandimi i parë është të qëndroni në shtëpi, por nëse për arsye jetike do t’ju duhet të dilni 😷duhet patjetër të respektoni në mënyrë strikte këto rregulla 👇për të shmangur infektimin me #COVID_19; Ja si të mbroni veten dhe të tjerët👇

Related posts

🔴1 prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar �…

🔴1 prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar 👇 https://shendetesia.gov.al/1-prill-2020-informacion-i-perd…/

Related posts

🌍 2 Prill – Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin 🧩Dita Botërore e Autizmit është një ditë që na fton të gjith…

🌍 2 Prill – Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin 🧩Dita Botërore e Autizmit është një ditë që na fton të gjithëve për më shumë vëmendje dhe përkujdesje për fëmijët me çrregullime të spektrit autik. 👱‍♀️👱‍♂️Autizmi mund të përkufizohet si një gjendje komplekse e sjelljes që shkakton probleme me aftësitë gjuhësore dhe të komunikimit.🗣 👉🏻Sa më i hershëm zbulimi i çrregullimeve të spektrit autik aq më efikase janë trajtimet për fëmijët e prekur nga autizmi. 🔹️Kjo ditë ka …për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin për autizmin dhe të thyej barrierat sociale, mjedisore dhe psikologjike që vijnë në rrugën e njerëzve autik.❤️ #AutizmiNukZgjedh

Related posts

Si të parandalojmë #COVID_19 🦠❓ 🤵🙅‍♀️Duhet të respektoni masat e distancimit social dhe👐 rregullat e higjenës; 🏠të …

Si të parandalojmë #COVID_19 🦠❓ 🤵🙅‍♀️Duhet të respektoni masat e distancimit social dhe👐 rregullat e higjenës; 🏠të qëndroni në shtëpi, për të ndihmuar veten, të afërmit tuaj që të mos preken nga COVID-19 dhe stafet mjekësor për të përballuar këtë situatë. 🔴Mos shkoni menjëherë në spital! ✅Për informacion dhe këshilla në lidhje me COVID-19 mund të kontaktoni në linjën 0800 40 40. … 🚑Në qoftë se keni shenja të sëmundjes dhe për rastet e urgjencave telefononi numrin unik të Urgjencës Kombëtare👉 127!

Related posts

🔴2 prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Për informacion më të zgjeruar klikoni në link �…

🔴2 prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Për informacion më të zgjeruar klikoni në link 👇 https://shendetesia.gov.al/2-prill-2020-informacion-i-perd…/

Related posts

#COVID_19 🚫Mos shkoni menjëherë në spital! ✅Telefononi 0800 40 40 nëse ju duhet informacon apo këshilla në lidhje me C…

#COVID_19 🚫Mos shkoni menjëherë në spital! ✅Telefononi 0800 40 40 nëse ju duhet informacon apo këshilla në lidhje me COVID-19. 👉Me kusht që keni shenja të sëmundjes dhe për rastet e urgjencave duhet të telefononi numri e Urgjencës Kombëtare☎️ 127! 🔴Qëndroni në shtëpi…. 🔴Respektoni rregullat e distancimit social. 🔴Respektoni rregullat e higjenës. #BashkëJaDalim

Related posts

🔴03 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar…

🔴03 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar 👇 https://shendetesia.gov.al/31674-2/

Related posts

Mbroni veten dhe të tjerët nga #COVID_19 👭Mënjanoni kontaktet e ngushta me këdo që ka temperaturë, kollë, vështirësi n…

Mbroni veten dhe të tjerët nga #COVID_19 👭Mënjanoni kontaktet e ngushta me këdo që ka temperaturë, kollë, vështirësi në frymëmarrje. 🔴Mbani një distancë të caktuar më shumë se një metër nga njerëzit e tjerë, veçanërisht kur kolliten ose teshtijnë ose nëse kanë ethe, derisa virusi gjendet në spërklat e pështymës dhe mund të transmetohet përmes frymëmarrjes në distancë të afërt. 🔴Lani shpesh duart për 20 sekonda. Mos prekni me duar fytyren.

Related posts

🔴4 prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar �…

🔴4 prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar 👇 https://shendetesia.gov.al/4-prill-2020-informacion-i-perd…/

Related posts

Parandalimi i #COVID_19 👨‍⚕️👩‍⚕️Këshilla drejtuar profesionistëve të shëndetit për përballimin e situatës së krijuar …

Parandalimi i #COVID_19 👨‍⚕️👩‍⚕️Këshilla drejtuar profesionistëve të shëndetit për përballimin e situatës së krijuar nga koronavirusi COVID-19 👇

Related posts

🔴05 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar…

🔴05 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar 👇 https://shendetesia.gov.al/5-prill-2020-informacion-i-perd…/

Related posts

Parandalimi i #COVID_19 tek njerëzit me aftësi të kufizuara 🔴Është shumë e rëndësishme që të kujdeseni për shëndetin t…

Parandalimi i #COVID_19 tek njerëzit me aftësi të kufizuara 🔴Është shumë e rëndësishme që të kujdeseni për shëndetin tuaj të përgjithshëm, përfshirë edhe gjendjet e veçanta shëndetësore që tashmë ju keni; 🔴Bëni gjithçka që mundeni për të reduktuar rrezikun e marrjes së COVID-19, për shembull, larja e shpeshtë e duarve tuaja, shmangia e njerëzve dhe duke qëndruar larg nga cilido që është i sëmurë. ⚫Është e rëndësishme që edhe nëse nuk ndjeheni mirë nga ana shëndetësore, vazhdoni të merrni mjekimet dhe ilaçet e tjera që ju janë dhënë nga një mjekët për sëmundjet ose problemet e tjera shëndetësore; ⚫Sigurohuni që keni ilaçe të mjaftueshme, dhe nëse nuk ndjeheni mirë nga ana shëndetësore kërkojini një anëtari të familjes ose kujdestarit tuaj që të sigurojë ilaçe për ju.

Related posts

🔴06 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar…

🔴06 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar 👇 https://shendetesia.gov.al/06-prill-2020-informacion-i-per…/

Related posts

🤰Parandalimi i #COVID_19 tek gratë shtatzëna 🔴Lidhur me transmetimin e COVID-19 edhe për gratë shtatzëna, rekomandohe…

🤰Parandalimi i #COVID_19 tek gratë shtatzëna 🔴Lidhur me transmetimin e COVID-19 edhe për gratë shtatzëna, rekomandohet të ndërmarrin veprime normale parandaluese për të zvogëluar rrezikun e infeksionit, siç është larja e duarve shpesh dhe shmangia e kontaktit me njerëzit e sëmurë. 🔴Gratë me COVID-19 mund të ushqejnë bebin e tyre me gji; ndiqni udhëzimet👇

Related posts

🔴07 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar�…

🔴07 Prill 2020/ Informacion i përditësuar për koronavirusin COVID-19 🔹️Klikoni në link për informacion më të zgjeruar👇 https://shendetesia.gov.al/7-prill-2020-informacion-i-perd…/

Related posts

😷Disa këshilla, si të kujdeseni në shtëpi për një person të infektuar me COVID-19; Duhet të zbatoni rekomandimet si më …

😷Disa këshilla, si të kujdeseni në shtëpi për një person të infektuar me COVID-19; Duhet të zbatoni rekomandimet si më poshtë👇

Related posts

🌍8 Prill- Dita Ndërkombëtare e Romëve 🗓Kjo ditë synon të rrisë ndërgjegjësimin mbi sfidat me të cilat përballet komuni…

🌍8 Prill- Dita Ndërkombëtare e Romëve 🗓Kjo ditë synon të rrisë ndërgjegjësimin mbi sfidat me të cilat përballet komuniteti Rom në tërë botën. 🏢MSHMS është angazhuar për më shumë akses në shërbime shëndetësore për komunitetin Rom, mbështetje për strehim dhe arsim gjithëpërfshirës. ✅Një punë e përditshme për integrimin e plotë të komunitetit Rom në shoqëri.

Related posts