Disa faktorë që ndikojnë në masë të caktuar në rritjen e tensionit arterial


Disa faktorë që ndikojnë në masë të caktuar në rritjen e tensionit arterial Ndër faktorët e argumentuar që kanë rol të rëndësishëm në ngritjen e vlerave të tensionit të gjakut janë: 1) Temperaturat e ulta të ambientit. 2) Gjendjet shqetësuese neurotike, duke përfshirë frikën apo gjendjet konfliktuoze dhe depresive. 3)Prezenca e dhimbjes, posaqërisht dhimbjet muskulo-skeletale, […]

Pacientët po e keqpërdorin Urgjencën dhe Emergjencën


Pacientët po e keqpërdorin çdo ditë e më shumë Urgjencën dhe Emergjencën ku për raste banale dhe për gjendje kronike shkojnë në Emergjencë. Kështu shkruan faqja “Realiteti i Mjekësisë në trojet Shqiptare” në një status të saj në Facebook. Për këtë pohim të saj, Gazeta Shëndeti ka biseduar me shumë burime të saj të cilët […]

Skandaloze: Nëse të dhemb barku(kolikë abdominale) mjekët në Kosovë të udhëzojnë menjëherë te Kirurgu Abdominal për operacion


Shkruan: Guxim Maloku Burimi:MedicusOnline A e dini se në Kosovë kohët e fundit është bërë praktikë tepër e gabuar nga ana e Mjekut të Përgjithshëm dhe Familjar(pjesa më e madhe e tyre) për kolikën abdominale (dhimbjes së barkut)  rreth trajtimit të saj dhe udhëzimit te Gastroenterologu apo Kirurgu Abdominal.  Në shumicën e herave mjekët e përgjithshëm […]