Si pastrohet gjaku përmes hemodializës?


Tek hemodializa, Gjaku pompohet nëpërmjet një pajisjeje dialize për të larguar produktet e dëmshme dhe lëngjet e tepërta. Pacienti lidhet me pajisjen e dializës nëpërmjet një ageje në një venë, e cila zgjerohet me anë të kirurgjisë ose nëpërmjet një kateteri plastik të përkohshëm të vendosur në venë. Kjo mundëson që gjaku të largohet nga […]

Trajtimi i sëmundjeve kronike të veshkave


A ka shërim për sëmundjet kronike të veshkave? Nuk ka shërim për sëmundjet kronike të veshkave, megjithëse trajtimi mund të ngadalësojë ose të ndalojë përparimin e sëmundjes, si dhe mund të parandalojë zhvillimin e problemeve të tjera serioze.   Cilat janë trajtimet kryesore të sëmundjeve kronike të veshkave? Trajtimet kryesore janë një dietë e përshtatshme […]

Çka është Transplanti i veshkave?


   Çka është Transplantimi i veshkave? Transplanti i veshkave është një ndërhyrje ku një veshkë e shëndetshme (e dhuruar) vendoset në trup për të kryer ato funksione të cilat veshka e sëmurë nuk i kryen dot më.  Çka konsiderohet Transplanti i veshkave? Transplanti i veshkave konsiderohet si trajtimi më i mirë për shumë individë me […]

Kostoja e sëmundjeve kronike të veshkave


  Prevalenca e sëmundjeve të veshkave po rritet në mënyrë dramatike,dhe kostoja e trajtimit të kësaj epidemie në rritje paraqet një barrë të madhe në sistemin e kujdesit shëndetësor në mbarë botën. Edhe në vendet me të ardhura të larta, kostoja e lartë e trajtimit me dializë, për një numër pacientësh në rritje, përbën një […]

Pse urinoj kaq shpesh?


Ju duhet të shkoni gjatë gjithë kohës në tualet? Teknikisht emri për problemin tuaj është urinim i shpeshtë. Tek shumica  njerëzve fshikëza e urinës është në gjendje që të ruajë urinën deri në momentin që ju shkoni në tualet, zakonisht 4 deri në 8 herë në ditë. Nëse shkoni në tualet më shumë se 8 […]