Thirrje për dorëshkrime për numrin e dytë të Revistës Mjeku


Të nderuar, Numri i dytë i revistës Mjeku ka temën bosht ONKOLOGJIA dhe planifikohet të dalë në muajin Qershor. Ftojmë të gjithë të interesuarit, që të kontribuojnë me shkrimet e tyre të cilat mund të dorëzohen në Redaksi deri me datë 15 Maj. Artikujt mund të jenë të natyrës informative, vështrim (review) dhe opinion. Meqë […]

Këshilli Etik i Odës së Mjekëve hedh poshtë të gjitha shpifjet dhe dyshimet për radiologun Bujar Gjikolli


Këshilli Etik i Odës së Mjekëve hedh poshtë të gjitha shpifjet dhe dyshimet për radiologun Bujar Gjikolli Mjeku i njohur kosovar, Bujar Gjikolli, radiolog dhe Drejtor i Klinikës së Radiologjisë në QKUK, ka njoftuar se ekspertët mjekësor në Këshilllin Etik të Odës së Mjekëve kanë vendosur me drejtë të ruajnë institucionet e të mos lejojnë […]

OMK: Reagim publik ndaj postimeve të lajmeve të rrejshme


Përmes rrjeteve sociale Oda e Mjekëve të Kosovës është njoftuar për publikimin e postimeve të rrejshme në rrjetet sociale të bëra ndaj specialistit të pulmologjisë Dr. Flamur Marku. Oda e Mjekëve të Kosovës shpreh shqetësim të thellë rreth shpërndarjes së lajmeve të rrejshme që po bëhen ndaj profesionistëve shëndetësor dhe koronavirusit. Prandaj i bëjmë apel […]

Fondi i Solidaritetit në Odën e Mjekëve të Kosovës


Oda e Mjekëve të Kosovës ka krijuar fond të posaçëm për mbështetje/dhënie të ndihmës financiare. Secili anëtar i Odës i cili rregullisht paguan anëtarësinë ka të drejtë në mbështetje/ndihmë financiare. Përveç anëtarëve të Odës, të drejtën për ndihmë e gëzon bashkëshorti/tja dhe fëmijët e tij/saj, në rast të shfaqjes së sëmundjes së rëndë, për shkak […]

10 vjet burg për sulmuesit e Mjekëve


Oda e Mjekëve të Kosovës ka reaguar ndaj dënimit me kusht të sulmuesit të një mjeku, duke thënë se praktika gjyqësore edhe njëherë është duke dëshmuar jo seriozitet lidhur me luftimin e formave të rënda të kriminalitetit, përfshirë ndëshkimin e veprave të dhunës fizike ndaj mjekëve në vendin e punës. “Sulmet të tilla ndaj personave […]