Category: Ortopedia

Thyerjet në regjionin e gjurit

Thyerjet në regjionin e gjurit Thyerjet në regjionin e gjurit përfshinë frakturat e kockave të cilat bëjnë pjesë në nyjen e gjurit: 1. Thyerja e pjesës distale të femurit: a)…

Sindromi i kanalit të Guyon-it

Sindromi i kanalit të Guyon-it është neuropati kompresive e ulanrisit për shkak të komprimimit të nervit në atë kanal në anën ulnare të nyjes së dorës. Kanali i Guyon-it është…

Sindromi kompresiv i nervit ulnar

Sindromi kompresiv i nervit ulnar Nervi ulnaris shpesh është i komprimuar në sulkus të nervi ulnaris. Në atë vend nervi ulnar gjindet menjëherë nën lëkurë dhe veq dëmtimi i lehtë…

Çka është Kocka ?

Çka është Kocka ? Çka janë Kockat ? Kuptimi i fjalës Kockë KOCKË f. 1. Secila nga pjesët e veçanta që përbëjnë skeletin e njeriut dhe të kafshëve kërbishtore; lënda…

Sindroma e muskulit piriformis

⁣Sindroma e muskulit piriformis⚡️⠀ ⠀ Sindroma e muskulit piriformis (SP) përcaktohet si një neurit (inflamim) periferik i degëve të nervit shiatik i shkaktuar nga një gjendje anormale (irritim apo dëmtim)…

Çka është dezinfektimi?

Çka është dezinfektimi? Veprimi me qëllim të asgjësimit të mikrobeve sëmundje-shkaktuese në mjedisin që rrethon njeriun, me ndihmën e lëndëve kimike, fizike apo biologjike, quhet dezinfektim. Dezinfektimi thënë ndryshe është…

Çfarë është kanceri dhe si zhvillohet ai?

Kanceri dhe zhvillimi i tij Kjo sëmundje e rëndë që mund të shfaqet në pjesë të ndryshme të trupit është përgjegjëse për një përqindje të lartë të vdekjeve që ndodhin…

Cen Bytyqi – Biografia

Cen Bytyqi lindi më 1957 në Pejë. Cen Bytyqi është specializuar në lëminë e Ortopedisë në Universitetin e Zagrebit, Kroaci(1989) ku edhe ka ndjekur studimet multicentrike të magjistraturës (Zagreb dhe…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.