Category: Pacientët

Stresi i pacientëve

Stresi është një përgjigje e trupit ndaj situatave të vështira ose të këqija. Pacientët mund të përjetojnë stres për shkak të sëmundjeve, trajtimeve, ndryshimeve në jetën e tyre, si dhe…

Vetitë e këqija të pacientëve

Në përgjithësi, një pacient mund të ketë disa veti të këqija që mund të ndikojnë në shëndetin e tyre, përfshirë: Mosrespektimi i udhëzimeve mjekësore – Nëse pacienti nuk i ndjek…

Respekti i pacientëve ndaj mjekëve

Respekti i pacientëve ndaj mjekëve është një element shumë i rëndësishëm në marrëdhëniet mes tyre. Mjekët janë profesionistë që kanë një përgjegjësi të madhe për shëndetin dhe mirëqenien e pacientëve…

Gënjeshtrat e pacientëve

Gënjeshtrat e pacientëve janë shumë të zakonshme në mjekësi. Pacientët mund të gënjejnë për shumë arsye, si për të fshehur faktet e vërteta, për të arritur një përfitim, për të…

Pacientët: Disiplina dhe Pacienca

Disiplina dhe pacienca janë dy cilësi thelbësore që duhet të kultivohen në marrëdhëniet me pacientët në fushën e shëndetësisë. Disiplina në këtë kontekst referohet në disiplinën në përdorimin e teknikave…

Raporti mjek-pacient

Raporti mjek-pacient është një ndër më të rëndësishmet në mjekësi dhe përcakton marrëdhënien midis mjekut dhe pacientit në trajtimin e sëmundjeve. Në vazhdim, do të shpjegojmë disa aspekte të rëndësishme…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.