Mon. Feb 6th, 2023

Category: Poezi

Poezi të ndryshme

Poezi

Poezi për UÇK-në shkruar nga Linda Fana

Poezi për UÇK-në shkruar nga Linda Fana 𝐔Ç𝐊 𝐍𝐮𝐤 𝐥𝐞𝐣𝐨𝐣 ,𝐧𝐞 𝐯𝐞𝐧𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐢𝐦 ,𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐤 𝐝𝐨𝐫 𝐞 𝐳𝐞𝐳, 𝐣𝐚𝐦 𝐟𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞 𝐝𝐨 𝐭𝐚 𝐦𝐛𝐫𝐨𝐣 𝐦𝐞 𝐧𝐝𝐞𝐫 ! 𝐉𝐚𝐦 𝐛𝐢 𝐞…

Poezi

Poezi për Balonin

Poezi për Balonin Balona Endem në qiellnë pafundësi,ndjehem dhe flladdhe kaltërsi… Ndjehem dhe flladdhe kaltërsidhe qiell dhe ajërdhe pafundësi… Mëngjeseve pazbardhur,e mbrëmjeve gjer vonë,endem në ëndërr,mbi një balonë…

Poezi

Poezi për lodrat

Poezi për lodrat Lodrat Kush më vjenfshehtas në gjumë?Në dritarekush troket?Kush këndonnjë ninullë?Kush ngadalëmë thërret? Bëj të flee nuk jam vetëm,pranë kam një arush,zë e qeshlehtë me vete,dhe me gazdhomën…

Poezi

Poezi për pëllumbat

Poezi për pëllumbat Pëllumbat Trumba,trumba,trumba,qiellin e mbuloi,një reme pëllumba. Rrokulliset qielli,bën kollotumba,një re me pëllumba,trumba,trumba,trumba…Eh,këta pëllumba… Trumba,trumba,trumba,një re me pëllumba,në qiell,në tokë,mbi supe,mbi kokë. Eh, këta pëllumba…Luajnë ca pëllumba,një qiellme…

Poezi

Poezi për Pranverën

Poezi për Pranverën Pranvera Dikush më sollilule me mijëra,qoftë gjithnjëplot lule dhe ngjyra Dikush, pallton e madhe-ma mori nga krahëtkëpucët m’i hoqi,më veshi sandalet. Dikush më bëritë lehtë, gogël,ndaj renda…

Poezi

Poezi për xixëllonjën

Poezi për xixëllonjën Xixëllonjë Mbrëmje vere, mbrëmje vonë,xixa xixa, xixëllonjë. Yje, xixa, meteorë,vezullojnë, mbrëmjes, vonë. Shkojnë dhe vijnë, vijnë dhe shkojnë,xixa xixa, xixëllojnë. Ndizen, shuhen, varg me drita,xixa, ngjyra, ngjyra,…

Poezi

Poezi për Macen

Poezi për Macen Macja ime Macja imeFle në gjumë,Prane zjarritGërhet shumë Macja fle,Festë e madhe.Miushi tundet,si në valle. “Fli ti maceDhe një çikëNgjajnë gërhimat,me muzikë. Mace si ti,jo nuk ka,fli…

Poezi

Poezi për shiun

Poezi për shiun Shi, shi,baba, shi,kush të thirri “baba” ty?Shi, shi,baba shi,plaka nuk është në mulli… Shi, shi, baba shi,çelën lulet përsëri,harliset bari në lëndina,po na dehin trëndëlinat,plasi gonxhet trëndafili,s’mbahet…

You cannot copy content of this page