Category: Psikiatria

Kush e shkakton nervozën ?

Ka shumë faktorë që mund të shkaktojnë nervozën. Në përgjithësi, nervoza mund të shkaktohet nga një ndjesi e pafuqishme ose e ndjeshme e stresit, ankthit, tensionit, stresit emocional, të shqetësuarit…

𝐍𝐝𝐢𝐤𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐢𝐭 𝐝𝐡𝐞 𝐚𝐧𝐤𝐭𝐡𝐢𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐯𝐚𝐳𝐡𝐝𝐮𝐞𝐬𝐡𝐞̈𝐦 𝐧𝐞 𝐬𝐡𝐟𝐚𝐪𝐣𝐞𝐧 𝐞 𝐬𝐞̈𝐦𝐮𝐧𝐝𝐣𝐞𝐯𝐞 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐤𝐞

𝐍𝐝𝐢𝐤𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐢𝐭 𝐝𝐡𝐞 𝐚𝐧𝐤𝐭𝐡𝐢𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐯𝐚𝐳𝐡𝐝𝐮𝐞𝐬𝐡𝐞̈𝐦 𝐧𝐞 𝐬𝐡𝐟𝐚𝐪𝐣𝐞𝐧 𝐞 𝐬𝐞̈𝐦𝐮𝐧𝐝𝐣𝐞𝐯𝐞 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐤𝐞 Studimet shkencore kanë treguar se stresi mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në shfaqjen e semundjeve fizike.…

Pse paraqiten halucinacionet ?

Halucinacionet jane perceptime te ndryshme nga realiteti i jashtem qe nuk jane te bazuar ne stimujte e jashtme te pranishem. Ato mund te paraqiten ne perceptimet vizuale, auditive, kinestezike, gustatore…

5 fakte për Neurozën histerike

Neuroza histerike është një sëmundje e sistemit nervor që shfaqet si një lloj ankthi i shkaktuar nga stresi emocional dhe ndjenjat e fshehura. Shpesh herë, simptomat e neurozës histerike përfshijnë…

Çka është Skizofrenia reziduale ?

Çka është Skizofrenia reziduale ? Skizofreni reziduale Një fazë kronike e zhvillimit të sëmundjes skizofrenike, në të cilën ka një progres të qartë nga një fazë e hershme në atë…

Çka është Skizofrenia katatonike ?

Çka është Skizofrenia katatonike ? Skizofreni katatonike Skizofrenia katonike dominohet nga çrregullime psikomotore të dukshme, që mund të alternohen midis ekstremeve, si hiperkineza dhe stupor, një bindje automatike dhe negativizëm.…

Çka është Skizofrenia hebefrenike ?

Çka është Skizofrenia hebefrenike ? Skizofreni hebefrenike Një formë skizofrenie, ku ndryshimet afektive jane të dukshme, deluzionet dhe haluçinacionet janë fragmentare, sjellja është e papërgjegjshme dhe e paparashikueshme, dhe manierizmat…

Çka është Skizofrenia paranoide ?

Çka është Skizofrenia paranoide ? Skizofreni paranoide Një formë skizofrenie, ku ndryshimet afektive jane të dukshme, deluzionet dhe haluçinacionet janë fragmentare, sjellja është e papërgjegjshme dhe e paparashikueshme, dhe manierizmat…

Si funksionojnë antidepresivët ?

Si funksionojnë antidepresivët ? Shumica e ilaçeve të depresionit funksionojnë duke ndryshuar ekuilibrin e kimikateve të trurit të quajtur neurotransmetues, të cilët ndikojnë në gjëndjën e humorit. Neurotransmetuesë janë Serotonina,…

Wie entsteht ein Messie-Syndrom?

Wie entsteht ein Messie-Syndrom? Die Ursachen des Messie–Syndroms sind im Inneren der Betroffenen zu finden. So leiden Betroffene häufig unter Entscheidungsschwierigkeiten: Sie verspüren undefinierbare Ängste, die sie daran hindern, sich…

Çka është Stresi?

Çka është Stresi? Stresi është një gjendje e pakëndshme e zgjimit emocional dhe fiziologjik që njerëzit provojnë në situata që ata i perceptojnë si të rrezikshme apo kërcënuese për mirëqenien e tyre. Fjala “stres” do të thotë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Disa njerëz e përcaktojnë stresin si dukuri apo…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.