Category: Pyetje dhe Përgjigje

Kush e zbuloi Plastikën ?

Plastika nuk është zbuluar nga një person i vetëm, por është rezultat i punës së shumë kërkuesve dhe inxhinierëve të ndryshëm gjatë disa dekadave. Në fillim të shekullit të 20-të,…

Nga kush shkaktohet kariesi ?

Nga kush shkaktohet kariesi ? Kariesi është një infeksion që shkaktohet nga mikrobet që gjenden në hapësirën e gojës. Kjo problematikë cilësohet si një sëmundje që shkaktohet nga bakterie dhe…

Si funksionon NATO ?

Çdo vend anëtar ka një delegacion të përhershëm në selinë politike qendrore të NATO-s në Bruksel. Ai është i kryesuar nga një ambasador i cili përfaqëson qeverinë e tij në…

Çfarë bën NATO ?

  ÇFARË BËN NATO? NATO është e angazhuar për mbrojtjen e anëtarëve të saj, nëpërmjet mjeteve politike dhe ushtarake. Ajo inkurajon gjithashtu këshillimin dhe bashkëpunimin me vendet që nuk marrin…

Çka janë transformatorët ?

Çka janë transformatorët ? Çka është Transformatori ? Transformatorët[1] janë pajisje elektrike – statike, të cilat bëjnë zmadhimin apo zvogëlimin e tensionit elektrik, rrymës elektrike dhe fuqisë elektrike. Parimi themelor…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.