Këshilli Etik i Odës së Mjekëve hedh poshtë të gjitha shpifjet dhe dyshimet për radiologun Bujar Gjikolli

Këshilli Etik i Odës së Mjekëve hedh poshtë të gjitha shpifjet dhe dyshimet për radiologun Bujar Gjikolli

Mjeku i njohur kosovar, Bujar Gjikolli, radiolog dhe Drejtor i Klinikës së Radiologjisë në QKUK, ka njoftuar se ekspertët mjekësor në Këshilllin Etik të Odës së Mjekëve kanë vendosur me drejtë të ruajnë institucionet e të mos lejojnë instrumentalizimin nga njerëzit të cilët kanë bërë presione personalisht dhe përmes mediave.

“Vendimi i Këshillit Etik të Odës vulosi të vërtetën dhe hedhi poshtë të gjitha shpifjet dhe dyshimet e pabaza ndaj meje dhe institucionit të cilin udhëheqi. Shpresoj që mediat që akuzuan dhe shpifën pa të drejtë e pa fakte do të kërkojnë falje për shpifjet e bëra përmes titujve bombastik dhe akuzues. Faleminderit për të gjithë ju që gjatë kësaj periudhe kohore qëndruat pranë dhe mbështetët rrugëtimin tim dhe institucionin deri në këtë Vendim”, ka thënë Gjikolli.

Këshilli Etik i Odës së Mjekëve e ka refuzuar fletëparaqitjen e Prokurorit të Odës lidhur me pretendimet për shkleje etike si në vijim:

Neni 32 i Kodit të Etikës dhe Deonotologjisë mjekësor – Shkelja e procedurave diagnostikuese dhe mjekuese;

Neni 41 i Kodit të Etikës dhe Deonotologjisë mjekësore – Pasaktësi dhe abuzim me dokumente mjekësore;

Neni 42 i Kodit të Etikës dhe Deonotologjisë mjekësore – Veprimet e pandërgjegjshme dhe joprofesionale;

Neni 74 i Kodit të Etikës dhe Deonotologjisë mjekësore – Detyrimi për respektimin e Kodit.

Related posts

Radiologët ankohen për udhëzime pa kritere për ekzaminime radiologjike

Faqja në Facebook “Udhëzime pa kritere” ka postuar një reagim të Radiologëve të cilat janë ankuar për udhëzime të shumta dhe pa kritere për ekzaminime radiologjike.

Për më shumë lexo postimin nga Faqja “Udhëzime pa kritere

Postimi i faqes “Udhëzime pa kritere

Ankesa nga Radiologët për udhëzime të shumta pa kritere për ekzaminime radiologjike nga Qendrat e Mjekësisë Familjare

Tel faqja “Udhëzime pa kritere” kanë arritur ankesa të shumta nga Radiologët për udhëzime pa kritere për ekzaminime radiologjike.

Kjo po shkakton mbingarkesë dhe pengesa të shumta në realizimin e punës në Radiologji shprehen ata!!!

Ata e përfundojnë reagimin e tyre duke thënë se ankesat e tyre do t’i drejtojnë edhe në Odën e Mjekëve dhe Inspektoriat dhe do të kërkojnë që të marrin masa ndaj mjekëve që shkruajnë udhëzime pa keitere!

 

Related posts