Spitali i Përgjitshëm i Mitrovicës fillon me aplikimin e Avastinës

Pas shumë perpjekjeve në Spitalin e Përgjithshëm “Dr.Sami Haxhibeqiri” Mitrovicë, në Repartin e Syve filloi aplikimi intravitreal i anti VeGF , substance e cila përdorët në mbarë botën të shumë sëmundjeve të syrit.

Indikacionet për këtë injeksion intraviteral janë: Retinopatia diabetike,Maculopatia diabetike, Edema e makulles ,Tromboza e venes qendrore te retines etj.

Ky projekt përkrahet nga Klinika e Syve-QKUK

Related posts

Spitali i Përgjithshëm "Dr.Sami Haxhibeqiri"në Mitroivcë, njofton se, mbrëmë rreth orës 20:00, në Repartin e Emergjencës…

Spitali i Përgjithshëm “Dr.Sami Haxhibeqiri”në Mitroivcë, njofton se, mbrëmë rreth orës 20:00, në Repartin e Emergjencës, janë sulmuar dy infermierë derisa po kryenin punën e tyre. Infermierët e sulmuar nga familjarët e pacientëve janë: F.M dhe A.H, të cilët kanë kanë marrë lëndime trupore. Përkundër sulmit fizik ndaj infermierëve, pacienti është trajtuar nga stafi i shërbimit emergjent. Institucioni jonë e dënon dhe cilëson si të pa pranueshëm sulmin ndaj punëtorëve shëndetësorë, dhe ngrisin zërin për parandalimin e këtyre dukurive të shëmtuara

Related posts

KONKURS PUBLIK

KONKURS PUBLIK

Related posts

AMC dhe Cycle Kosovo dhurojnë shtretër për foshnje në Repartin e Neonatologjisë në Mitrovicë ​ Sot, Action for Mothers …

AMC dhe Cycle Kosovo dhurojnë shtretër për foshnje në Repartin e Neonatologjisë në Mitrovicë ​ Sot, Action for Mothers and Children bashkë me organizatorët e Cycle Kosovo for Children dorëzuan 15 shtretër për foshnje në repartin e neonatologjisë në Mitrovicë, si rezultat i mungesës të madhe të shtretërve për të posalindurit. Shtretërit u siguruan nga fondet e ngritura nga turneu vendor Cycle Kosovo for Children e cila është një ngjarje bamirëse vjetore e çiklistëve vendor pë…r të ngritur fonde për fondacionin humanitar Action for Mothers and Children. Këtë vit Cycle Kosovo for Children përfundoi me sukses për të gjashtin vitë me radhë ku morën pjesë rreth 30 çiklistë në rrugëtimin 4-ditor dhe u siguruan rreth 10,000 Euro me anë të kontributeve të kompanive dhe individëve, dhe me anë të fushatave online. “Një prej qëllimeve të AMC është ulja e vdekshmërisë së foshnjave, prandaj janë shumë të lumtur që edhe ky donacion i këtyre shtretërve për të sapolindurit në Spitalin e Mitrovicës do të ndikoj në përmirësimin e shërbimeve spitalore, rrjedhimisht në përmbushjen e misionit të organizates sonë”

Related posts

48 orët e fundit, në Repartin e Emergjencës Në Reprtin e Emergjencës të Spitalit të Përgjithshëm – Mitrovicë, për 2 dit…

48 orët e fundit, në Repartin e Emergjencës Në Reprtin e Emergjencës të Spitalit të Përgjithshëm – Mitrovicë, për 2 ditë kanë marr trajtim mjekësor 129 pacientë. Nga këta pacientë, 7 kanë pësuar aksident në komunikacion dhe 11 të tjerë kanë kryer intervenime kirurgjike. 9 pacienta janë pranuar ne reparte të ndryshme te Spitalit për trajtim të mëtutjeshëm

Related posts

Për herë të parë, testet alergologjike Në Spitalin e Përgjithshëm – Mitrovicë, nga sot Reparti i Alergologjisë për herë …

Për herë të parë, testet alergologjike Në Spitalin e Përgjithshëm – Mitrovicë, nga sot Reparti i Alergologjisë për herë të parë fillon me kryerjen e testeve alergjike. Testest aplikohen prej moshes 3 vjeç deri ne moshen 65 vjeç.

Related posts

Action for Mothers and Children së bashku me Bankën Raiffeisen në Kosovë, dorëzuan sot pajisjen Analizator Hematologjik …

Action for Mothers and Children së bashku me Bankën Raiffeisen në Kosovë, dorëzuan sot pajisjen Analizator Hematologjik dhe disa pajisje të tjera mjekësore në Repartin e Neonatologjisë dhe Pedriatrisë në Spitalin e Përgjithsshëm Mitrovicë. “Falë këtij bashkëpunimi dhe këtij donacioni, Spitali i Mitrovicës do të mund të ofroj shërbime cilësore për të gjithë të fëmijët në këtë spital” theksoi Vlorian Molliqaj nga Action for Mothers and Children. Banka Raiffeisen vazhdimisht i …ka kushtuar vëmendje të veçantë përkrahjes së shëndetësisë. Meqenëse shëndetësia është një fushë më specifike, ka ndihmuar shumë bashkëpunimi që kemi me organizatën Aksioni për Nëna dhe Fëmijë, me anë të së cilës edhe e kemi realizuar këtë donacion për Spitalin e përgjithshëm Mitrovicë. Këto pajisje do të lehtësojë punën e personelit mjekësorë në Repartin Pediatrike në Mitrovicë,” u shpreh Vlora Kasumi, përfaqësuese e Bankes Raiffeisen në Kosovë. Misioni i AMC është të ndihmojë Klinikat e Neonatologjisë, Pediatrisë dhe Gjinekologisë me medikamente dhe pajisje të ndryshme mjekësore në mënyrë që të zvoglohet numri i mortalitetit të foshnjeve. Këtë fundvit organizata është fokusuar në Spitalin e Mitrovicës shkaku i nevojave të shumta që ka ky spital. Së fundmi, gjithashtu u dorëzuan edhe shtretër për foshnjet e posalindura të financuara nga ngjarja Cycle Kosovo for Children, kurse sot po dorëzohen pajisje mjekësore për këto dy Reparte në vlerë prej 10,000 Euro.

Related posts

Shpalosja e programit per gjate vitit 2019 dhe ndarja e mirenjohjeve per pensionistat. Sot, Spitali i Përgjithshëm Mitro…

Shpalosja e programit per gjate vitit 2019 dhe ndarja e mirenjohjeve per pensionistat. Sot, Spitali i Përgjithshëm Mitrovicë, në një koktej simbolik për fund vitë mblodhi punëtorët shëndetësorë për një shpalosje të shkurtër të programit dhe të arriturat gjatë vitit 2019 dhe për të shpërndar mirënjohje për punëtorët të cilët u pensionian gjatë këtij viti. U.d Drejtori Ekzekutiv Dr Enis Istrefi, mbajti një fjalim të shkurtër ku shpalosi të arrituart përgjatë viti 2019 qe …janë bërë në Spitalin tonë. Gjatë këtijë viti në Spitalin tonë, kanë qenë mbi 85 mijë vizita specialistike, afer 9 mijë hospitalizime dhe mbi 2 mijë operacione të ndryshme. Gjatë këtij viti Spitali jonë ka punuar në drejtim të funksionalizimit të objektit të ri për Repartin e Hemodializes ku u pajisë me 12 aparatura dhe reosmoz në vlerë prej 200.000€, funksionalizimi i gjysëm intenzives – dhoma e zgjimit, aparatura e rengenit digital, modernizimi i sterilizimit me aparatur të re, 4 ultrazera, 60 shtretër të rinjë , 10 monotor, 10 EKG dhe paisje të tjera për të gjitha repartet. Gjithashtu, rregullimi i oborrit ku janë mbjell afer 100 drunjë të ri dhe hapsira të lira për pacientë

Related posts

Në Spitalin e Përgjithshëm Mitrovicë, lind fëmija i parë për vitin 2020 Në orët e para te 1 janarit të vitit 2020, një …

Në Spitalin e Përgjithshëm Mitrovicë, lind fëmija i parë për vitin 2020 Në orët e para te 1 janarit të vitit 2020, një nënë ka sjell në jetë femijën e saj të dytë te gjinis mashkull me peshë 3.700 kg. Nëna dhe fëmija gëzojnë shëndet të plotë

Related posts

Sterilizimi fillon punën në një ambient të ri modern Në Spitalin e Përgjithshëm Mitrovicë deri më tash, në mungesë të ha…

Sterilizimi fillon punën në një ambient të ri modern Në Spitalin e Përgjithshëm Mitrovicë deri më tash, në mungesë të hapsirës Sterilizimi ka punuar në kushte shumë të vështira. Investimet janë pjesë e një projekti që ka filluar kohë më parë me synim për ta krijuar një hapsirë të mjaftueshme dhe ambient modern për punë.

Related posts

135 raste ,në repartin e Emergjencës Gjatë 48 orëve të fundit, në repartin e Emërgjencës kanë kërkuar ndihmë mjeksore 13…

135 raste ,në repartin e Emergjencës Gjatë 48 orëve të fundit, në repartin e Emërgjencës kanë kërkuar ndihmë mjeksore 135 pacientë Nga këta pacientë 3 prej tyre kanë kryet intervenime kirurgjike dhe 6 janë pranuar ne reparte të ndryshme për trajtim të mëtutjeshëm 8 pacientë, kanë pësuar aksident në trafik

Related posts

Mbi 250 raste, në repartin e Radiologjisë Në Spitalin e Përgjithshëm Mitrovicë në 4 ditët e fundit në Repartin e Radiolo…

Mbi 250 raste, në repartin e Radiologjisë Në Spitalin e Përgjithshëm Mitrovicë në 4 ditët e fundit në Repartin e Radiologjisë kanë kërkuar ndihmë mjeksore 264 pacientë Ku, 155 prej tyre kanë kryer Radiografi (RTG), 73 Echo Abdominale ( UT )dhe 63 ( Tomografi të Kompjuterizuara) ( CT )

Related posts

Krijimi i hapsirave të reja,renovimi dhe gëlqerosja e ambienteve të Spitalit të Përgjithshëm Mitrovicë

Krijimi i hapsirave të reja,renovimi dhe gëlqerosja e ambienteve të Spitalit të Përgjithshëm Mitrovicë

Related posts

Në Repartin e Oftalmologjisë, kryhet një operacion i rrallë i cili i takon kirurgjisë plastike oftalmike Në Spitalin e P…

Në Repartin e Oftalmologjisë, kryhet një operacion i rrallë i cili i takon kirurgjisë plastike oftalmike Në Spitalin e Përgjithshëm Mitrovicë, në Repartin e Oftalmologjisë,Specialistët e këtij reparti , për të disatën herë me rradhë kanë kryer me sukses një operacion të rrallë kundër sëmundjes që quhet Entropium. Entropiumi është sëmundje e kapakëve, ku cepi i kapakut bashkë me qerpikët kthehet kah syri dhe e gërvish vazhdimisht kornenë gjatë çdo mbyllje të kapakëve…. Kjo shkakton dhembje në sy dhe rrezik për infeksion me të gjitha konsekudncat. Operimi ka per qellim kthimin e kapakut në poziten normale anatomike

Related posts

Në Spitalin e përgjithshëm Mitrovicë, në Repartin e Urologjisë, dy specialistët Dr. Sadri Pllana dhe Dr. Armir Se…

Në Spitalin e përgjithshëm Mitrovicë, në Repartin e Urologjisë, dy specialistët Dr. Sadri Pllana dhe Dr. Armir Sejdiu për herë të parë kanë kryer një rast me stress incontinentio urinare dhe leucoplacia vesicare urinariae. Së pari është realizuar TUR- Leucoplacia vasicae urinariae pastaj pastaj është apliku shiriti i T.O.T Ky intervenim i bënë zgjidhje të gjitha femrave që kanë rrjedhje të pa kontroll të urinës gjatë kollitjes, teshtimës.

Related posts

31 lindje, për 7 ditë Në Spitalin e Përgjithshëm Mitrovicë, në Repartin Gjinekologji dhe Obstetrikë për 7 ditë kanë ardh…

31 lindje, për 7 ditë Në Spitalin e Përgjithshëm Mitrovicë, në Repartin Gjinekologji dhe Obstetrikë për 7 ditë kanë ardhur në jetë 31 fëmijë,ku , 16 kanë qenë lindje normale dhe 15 lindje me prerje cezariane. Nga 31 fëmijë të lindur, 26 janë mashkuj dhe 5 femra…. 8 gra janë bërë nëna për herë të parë.

Related posts

U.d Drejtori Ekzekutiv Dr. Enis Istrefi , sot priti 7 mjekët specialist për të nënshkruar kontratat që të fillojnë punë…

U.d Drejtori Ekzekutiv Dr. Enis Istrefi , sot priti 7 mjekët specialist për të nënshkruar kontratat që të fillojnë punë në Spitalin e Përgjithshëm “Dr. Sami Haxhibeqiri” Mitrovicë Dr. Vehbi Salihu – Mjek Emergjent Dr. Llaura Pula – Plulmolog Dr. Leonard Muja – Pulmolog… Dr. Sylejman Uka – Pulmolog Dr. Arton Shala – Reumatolog Dr. Arben Hajrizi – Obstetër- Gjinekolog Dr. Ilir Hajzeri – Kirurg

Related posts

Mbi 250 raste, në Emergjencë Në Spitalin e Përgjithshëm "Dr.Sami Haxhibeqiri" Mitrovicë, në 3 ditët e fundit kanë kërkua…

Mbi 250 raste, në Emergjencë Në Spitalin e Përgjithshëm “Dr.Sami Haxhibeqiri” Mitrovicë, në 3 ditët e fundit kanë kërkuar ndihmë mjekësore 263 pacientë. Nga këta pacient, 8 janë pranuar në reparte të ndryshme për trajtim të mëtutjeshëm dhe 4 pacientë kanë kryer intervenime kirurgjike. 3 pacientë, kanë pësuar aksident në trafik

Related posts

Mbi 180 raste, në repartin e Radiologjisë Në Spitalin e Përgjithshëm " Dr.Sami Haxhibeqiri" Mitrovicë në tre ditët e fun…

Mbi 180 raste, në repartin e Radiologjisë Në Spitalin e Përgjithshëm ” Dr.Sami Haxhibeqiri” Mitrovicë në tre ditët e fundit kanë kërkuar ndihmë mjeksore 188 pacientë. Sipas raportit të punës, janë kryer 98 Radiografi(RTG),65 Echo abdominale dhe 25 Tomografi të kompjuterizuara (CT)

Related posts

Mbi 300 fëmijë në Repartin e Pediatrisë Në Repretin e Pediatrisë të Spitalit të Përgjithshëm "Dr.Sami Haxhibeqiri" Mitr…

Mbi 300 fëmijë në Repartin e Pediatrisë Në Repretin e Pediatrisë të Spitalit të Përgjithshëm “Dr.Sami Haxhibeqiri” Mitrovicë, gjatë vikendit kanë kërkuar ndihmë mjeksore 314 fëmijë, ku, 39 prej tyre janë pranuar për trajtim të mëtutjeshëm për qendrim ditorë

Related posts