Category: Thënie

10 thënie të bukura për Sëmundjen

“Sëmundja nuk është një kundërshtar për t’a luftuar, por një sfidë për t’a shfrytëzuar.” “Sëmundja nuk është një pengesë në jetë, por një shans për të ndryshuar rrugën e jetës.”…

10 thënie të bukura për Shëndetin

  “Shëndeti nuk është gjithmonë gjëja më e rëndësishme, por pa shëndet, gjithçka tjetër humbet vlerën.” “Shëndeti nuk është gjithçka, por pa shëndet nuk mund të bëhesh gjithçka.” “Shëndeti është…

10 thënie të bukura nga Ismail Kadare

10 thënie të bukura nga Ismail Kadare “Gjuha është populli, dhe populli është gjuha.” “Kur një kulturë shkatërrohet, populli që e krijoi shpesh rikrijon një kulturë të re më të…

5 thënie për 7 marsin

“Kjo ditë e posaçme në vit është një kujtim i rëndësishëm për të gjithë gratë dhe vajzat në botë, si dhe një rikujtim i rëndësishëm për të drejtat dhe barazinë…

9 thënie për Internistët

“Internistët janë si Sherlock Holmes-i i mjekësisë, duke ndjekur gjurmët e sëmundjeve në trupin e pacientëve si detektivë të vërtetë!” “Internistët janë si “gjenialët e trurit”, duke përdorur njohuritë e…

10 thënie për Kirurgët

Kirurgët janë si artistët e mjekësisë. Ata trajtojnë trupin si një kanvas dhe pikturojnë me shërimin e tij.” “Kirurgët janë herojët modernë të shëndetësisë, që përkushtohen për të ndihmuar pacientët…

Thënie për Shqiptarët

“Në historinë e tyre të gjatë, shqiptarët kanë dëshmuar një frymë të jashtëzakonshme rezistence dhe krenarie për identitetin dhe kulturën e tyre. Në mënyrë të veçantë, shqiptarët e Kosovës kanë…

Disa nga thëniet e Adem Demaçit

Adem Demaçi ishte një figurë e rëndësishme në historinë e Kosovës dhe luftën për liri dhe pavarësi. Disa nga thëniet që ai ka thënë gjatë jetës së tij janë: “Për…

5 thënie për qelizën

“Qeliza është themeli i jetës, ai i parë dhe më i rëndësishëm në marrëdhëniet ndërmjet të gjitha formave të jetës.” “Çdo qelizë e gjallë është një mrekulli e pafundme e…

8 thënie për penicilinën

Penicilina është një antibiotik natyral i cili u zbulua për herë të parë në vitin 1928 nga Alexander Fleming. Penicilina është e efektshme në trajtimin e shumë infeksioneve bakteriale, duke…

5 thënie për Adem Jasharin

Thënie për Adem Jasharin Adem Jashari ishte një legjendë e Kosovës, i cili do të mbetet në historinë tonë si një hero i pashoq, i cili luftoi për lirinë dhe…

3 thënie për Adem Jasharin

Thënie për Adem Jasharin Adem Jashari është legjenda, krenaria jonë kombëtare, dhe ka shkëlqyer në kryerjen e detyrës së tij si hero i Kombit të Kosovës. Adem Jashari ishte një…

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.