Pacienti me puçrra dyjavore kërkon ndihmë në Urgjencë në ora 4 të mëngjesit

Një rast tepër i çuditshëm dhe skandaloz ka ndodhur në një Urgjencë të Qytetit ku një pacient ka kërkuar kontrollë mjekësore në ora 4 të mëngjesit për puçrra dyjavore me arsyetimin e kotë “kam menduar se po kalojnë vetë” e thash të vi në këtë kohë t’a shoh se çka janë?

Pra kështu e keqpërdorin Urgjencën e Qytetit pacientët duke kërkuar ndihmë mjekësore në Urgjencë për raste të mjekësisë ambulantore ose të Mjekësisë Familjare dhe kështu mbingarkojnë personelin shëndetësor me raste jourgjente për të cilat nuk janë të obliguar t’i kryejnë!

Duhet të ndalen keqpërdorimet nga ana e pacientëve. Duhet Urgjenca të shfrytëzohet për raste Urgjente dhe jo për raste të mjekësisë familjare!/Gazeta Skandal

Related posts

Pacientët po e keqpërdorin Urgjencën dhe Emergjencën

Pacientët po e keqpërdorin çdo ditë e më shumë Urgjencën dhe Emergjencën ku për raste banale dhe për gjendje kronike shkojnë në Emergjencë. Kështu shkruan faqja “Realiteti i Mjekësisë në trojet Shqiptare” në një status të saj në Facebook.

Për këtë pohim të saj, Gazeta Shëndeti ka biseduar me shumë burime të saj të cilët e konfirmojnë mjaft fuqishëm duke thënë se Urgjenca dhe Emergjenca është duke u keqpërdorur masovikisht nga pacientët të cilët për probleme që nuk i takojnë aspak urgjencës dhe emergjencës kërkojnë ndihmë mjekësore në Urgjencë dhe Emergjencë!!!

Psh. Pacientët në Urgjencë apo Emergjencë shkojnë me këto ankesa

-Po më kruhet hunda

-Po më kruhet shpina

-Jam bërë kaps!

-Nuk po më merr gjumi

-Më kanë dal do puqrra qe një javë

-Po më kruhet trupi

-Spo muj me i duru njerëzit

-Kolli qe dy javë spo më ndalet…duhanin spo muj me lan

-E kam terapinë e Kardiologut po spom ban sen

-Po kam djegësim gjatë urinimit

-Jam i lodhur

-Kam plogështi

-Spo muj

-Po kam barkqitje po spo muj me e pi terapinë

-Erdha me mat shtypjen

-Erdha me mat sheqerin

-Isha në dyqan e thash të vi t’a baj një kontrollë

-Qe dy javë më ka dal diçka në lëkurë

-Nuk po më hahet buka

-S’po kam apetit

-Po du me humb peshë

-Po du me shtu peshë

-Po më kruhen veshët

-Po më hyp shtypja

-Po më ulet shtypja

-Po më “grith” fyti

-Po më dhemb fyti

-Po djersitna shumë qe një muaj

-Mu kanë hargju tabletat e thash të vi t’a marr një injeksion

e shumë e shumë ankesa tjera banale që realisht i takojnë mjekësisë familjare dhe jo mjekësisë urgjente ose emergjente.

Disa burime tona thonë se arsyet pse pacientët po e keqpërdorin Urgjencën ose Emergjencën janë:

-Pacienti nuk e din se çka është Urgjenca apo Emergjenca,

-Shfrytëzojnë çmimin e ulët të kontrollës

-I tejshfrytëzojnë dokumentet që i lirojnë nga pagesa

-Të moshuarit i tejvlerësojnë mjekët duke menduar se mjekët mund t’i largojnë vitet e pacientit dhe i bëjnë më të ri pacientët

-pacientët nuk e marrin terapinë si duhet

-pritojnë me marr terapinë tabletare

-janë të dhënë shumë pas injeksioneve dhe infuzioneve

-janë bërë imponues ndaj terapisë

-i keqpërdorin ligjet në fuqi duke i keqpërdorur shërbimet shëndetësore

-Nuk shkojnë për kontrollë por për injeksione dhe infuzione

-mendojnë se infuzionet dhe injeksionet e “zgjasin” jetën

-Problemet e tyre familjare mundohen me i rregullu duke kërkuar zgjidhjen me kontrolla te mjeku

-e shumë arsye tjera banale!!!!!

Related posts