© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Acidi folik , Acid folik , Vitamina B9

Çfarë bën acidi folik?

Acidi folik së bashku me vitaminën B12, është i rëndësishëm për krijimin e qelizave të kuqe të gjakut. Deficenca e acidit folik mund të reduktojë aftësinë e qelizave të kuqe të gjakut për të transportuar oksigjenin, dhe quhet anemi makrocitike (anemi e qelizave të mëdha). Së bashku, këto dy vitamina ndihmojnë në mirë funksionimin e nervave.

Acidi folik është thelbësor për krijimin e ADN-së (materialit gjenetik) brenda cdo qelize të trupit, duke lejuar secilën qelizë të replikohet në mënyrë perfekte

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.