Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Çfarë duhet të sqarohet përpara se të kryhet rektoskopia?

Rektoskopia kërkon një proçes normal të mpiksjes së gjak, sidomos kur gjatë ekzaminimit do të kryhet edhe trajtimi i ndonjë sëmundjeje të rektumit. Pacientët që marrin medikamente për hollimin e gjakut (antikoagulante) duhet, nëse është e mundur, t’i ndërpresin ato disa ditë para ekzaminimit ose t’i zëvendësojnë me injeksione të heparinës në bark. Mjeku jep udhëzimet përkatëse për çdo rast.

You cannot copy content of this page