Çfarë e shkakton dridhjen e syve?

 

loading...
Dridhja e syrit, Pse dridhet syri, Syri dhe dridhja e tij, Pse ndodh dridhja e syrit

 

Çfarë e shkakton dridhjen e syve?

Nuk ka përgjigje specifike për atë se çfarë shkakton dridhjen e syve.
Zakonisht lidhet me stresin dhe lodhjen, por edhe me sasinë e tepruar
të kafeinës, duhanit dhe alkoolit. Dridhja e syrit gjithashtu mund të
shkaktohet nga sytë e thatë, tendosje e tepërt të syve, alergji ose
acarim të syrit ose membranës së syrit.

Shpesh ndodh pa ndonjë shkak të veçantë. Në përgjithësi, këto spazma
në sy janë të padëmshme dhe pa dhimbje. Nga ana tjetër, ka raste kur
tronditja e syrit shkaktohet nga një lloj çrregullimi neurologjik, të
tilla si blofarospazma (një tronditje ose trishtim jo i zakonshëm i
qepallëve) ose skleroza laterale amyotrophic (ALS), më shumë e njohur si
sëmundja e Lou Gehrig.

Blepharospasm, e cila është më tipike për gratë se sa meshkujt,
normalisht zhvillohet në moshën e rritur deri në fund të jetës. Vetëm në
SHBA, çdo vit ka rreth 2.000 raste të reja.

Edhe pse jo serioze,
gjendja mund të përkeqësohet nëse nuk shërohet duke çuar në ndjeshmëri
ndaj dritës, vizion të paqartë dhe spazma muskulore në të gjithë
fytyrën.

  • Në rastet më të këqija, spazma e syve mund tua mbyllë qepallat për disa orë.
  • Nëse përjetoni një nga këto simptopa kontaktoni me një okulist:
  • Nëse spazma e syve zgjat më shumë se një javë
  • Nëse spazmat mbyllin qepallën plotësisht
  • Nëse spazma ndikon në gjithë fytyrën tuaj
  • Nëse sytë e tu enjten dhe skuqen
  • Nëse qepalla juaj e sipërme fillon të ulet
  • Një vizitë e shpejtë te një mjek do të përjashtojë çdo mundësi të një çrregullimi neurologjik.
  • Nëse ekziston rreziku i një, do t’ju referojë një neurolog ose specialist tjetër. 

Burimi: Probleme.me

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *