© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çfarë është fryrja e barkut?

Fryrja i referohet gazrave të zorrëve që hyjnë në rektum për shkak të procesit të sistemit të tretjes, dhe më pas dalin përmes anusit. Ndërsa trupi juaj tret ushqimin në zorrën e hollë, komponentët që nuk mund të shpërbëhen lëvizin më tej përgjatë traktit gastrointestinal dhe përfundojnë në zorrën e trashë.

Bakteret e zorrëve shpërbëjnë disa nga përmbajtjet me fermentim. Ky proces krijon gazra dhe acide yndyrore që ri-absorbohen dhe përdoren përmes rrugëve metabolike të lidhura me imunitetin dhe parandalojnë zhvillimin e sëmundjeve.

Gazrat mund të ri-absorbohen përmes murit të zorrëve në qarkullim dhe përfundimisht të nxirren përmes mushkërive, ose të dëbohen përmes rektumit.

Burrat dhe gratë prodhojnë të njëjtën sasi gazi mesatarisht në tetë episode të gazit në ditë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.