Shëndeti
Sat. Mar 25th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çfarë është Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut?

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut është një gjykatë ndërkombëtare me qendër në Strasburg. Ajo përbëhet nga një numër gjyqtarësh, i njëjtë me numrin e shteteve anëtare të Këshillit të Evropës që e kanë ratifikuar Konventën për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive Themelore të Njeriut – aktualisht ka dyzet e gjashtë gjyqtarë1 gjyqtarë. Gjyqtarët gjykojnë në cilësi individuale dhe nuk përfaqësojnë asnjë shtet. Për shqyrtimin e kërkesave, Gjykata ndihmohet nga Sekretariati i përbërë kryesisht nga juristë të të gjitha shteteve anëtare (të cilët njihen si referentë). Juristët janë krejtësisht të pavarur nga shteti nga i cili vijnë dhe nuk përfaqësojnë as kërkuesit, as shtetet përkatëse.

You cannot copy content of this page