Sat. Dec 3rd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çfarë është hirsutizmi?

Hirsutizmi është rritja e tepërt e flokëve në trup ose fytyrë.

Qimet mund të rriten në buzën e sipërme, mjekër, gjoks dhe shpinë. Kjo shkaktohet nga një tepricë e hormoneve mashkullore të quajtur androgjene.

Të gjitha gratë natyrisht prodhojnë sasi të vogla të androgjeneve por nivelet e larta të këtij hormoni mund të çojnë në hirsutizëm.

Burimi: Dr. Almedin Ramizi – Endokrinolog

You cannot copy content of this page