Thu. Jun 30th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çfarë është mioglobina dhe cili është funksioni i saj?

Mioglobina përmban një grup protetik hem që mund të lidhet në mënyrë të kthyeshme me oksigjenin.

Trupi e përdor atë si një proteinë të ruajtjes së oksigjenit në muskuj.

Mioglobina është në gjendje të lidhë dhe lëshojë oksigjen në varësi të përqendrimit të oksigjenit në qelizë.

Funksioni kryesor i mioglobinës është të furnizojë me oksigjen miocitet.

 

Shih edhe: Hemoglobina

You cannot copy content of this page