Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Çfarë janë hemorroidet?

Çfarë i shkakton hemorroidet?

Hemorroidet janë të lidhura me konstipacionin kronik, tendosjen gjatë levizjes së zorrëve si dhe uljen në toalet – të gjitha këto ndikojnë në qarkullimin e gjakut në atë zonë dhe nga ajo zonë, duke e mbledhur gjakun dhe duke i zgjeruar enët e gjakut. Kjo spjegon edhe formimin e hemorroideve gjatë shtatzënisë; uterusi i bën presion venave.

Studimet e fundit tregojnë se tek personat me hemorroide muskuli i butë në kanalin anal është më i ngushtë sesa tek shumica e personave tjerë. Konstipacioni ndikon tek këto probleme, sepse tendoja gjatë levizjes së zorrëve rrit trysninë në kanalin anal dhe i shtyp hemorroidet kah muskuli unazor. Indet lidhëse që mbështesin hemorroidet, me kohë mund të dobësohen, dhe kështu hemorroidet fryhen dhe varen.

Hemorroidet

You cannot copy content of this page