Çfarë kuptojmë me aktivitet fizik të moderuar dhe vigoroz?Në një matje nga 0 – 10 ( ku 0 është gjendja e qetësisë totale dhe 10 maksimumi absolut i forcës), aktiviteti fizik me intensitet të moderuar është 5 ose 6. Fëmijët do të marrin frymë fort dhe zemra e tyre do të rrahë më shpejt. Ata do të jenë në gjendje të flasin por jo të këndojnë. Shembuj të aktivitetit të moderuar kemi ecjen e shpejtë, lojën me skeitbord dhe shëtitjen me biçikletë.
 

Aktivitet fizik me intensitet vigoroz klasifikojmë shkallën 7 apo 8. Rrahjet e zemrës do të rriten edhe më shumë dhe fëmija nuk do të jetë në gjendje të thotë më tepër se 2 apo 3 fjalë pa e mbajtur frymën. Aktiviteti vigoroz përfshin vrapim, basketboll dhe futboll.

loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *