Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Shkaku i saktë i migrenës apo hemicranisë akoma s’ është plotësisht i qartë.

Megjithatë, mjekët dhe shërbyesit shëndetësore kanë arritur t’i identifikojnë disa faktorë që mund t’a provokojnë atë.

Provokues të mundshëm të migrenës apo hemicranisë konsiderohen:
– stresi
– mungesa e gjumit
– uria apo dehidrimi
– disa ushqime si p.sh. çokolada
– aditivët ushqimorë
– alkooli
– kafeina
– përdorimi i tepruar i medikamenteve
– erërat e forta
– drita dhe zëri i lartë
– ndryshimi i kohës
– hormonet femërore
– aktiviteti fizik

Është shumë e rëndësishme që barërat e përshkruara për migrenë apo hemicrani të mos teprohen. Keqpërdorimi i tyre mund të shkaktojë rritje të ataqeve të migrenës apo hemicranisë dhe të shkaktojë migrenë apo hemicrani kronike.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page