Sun. May 22nd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çfarë sëmundje shkatërron qelizat e kuqe të gjakut?

Anemia hemolitike është një çrregullim në të cilin qelizat e kuqe të gjakut ose eritrocitet shkatërrohen më shpejt sesa mund të krijohen.

Shkatërrimi i qelizave të kuqe të gjakut quhet hemolizë.

Qelizat e kuqe të gjakut transportojnë oksigjen në të gjitha pjesët e trupit tuaj. Nëse keni një sasi më të ulët se normale të qelizave të kuqe të gjakut, ju keni anemi.