Wed. Dec 1st, 2021
Pyetje dhe Përgjigje

Çfarë tregojnë nivelet e homocisteinës?

Homocisteina është një aminoacid që prodhohet kur proteinat shpërbëhen.

Një nivel i lartë i homocisteinës, i quajtur gjithashtu hiperhomocisteinemia, mund të kontribuojë në dëmtimin e arterieve dhe mpiksjen e gjakut në enët tuaja të gjakut.

Nivelet e larta të homocisteinës zakonisht tregojnë mungesë të vitaminës B-12 ose acidit folik.