Wed. Feb 8th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cila është Armata më e vjetër në botë ?

Armata (ushtria) e shtetit të Vatikanit është armata më e vjetër në botë.

Zyrtarisht është themeluar më 21 janar 1506, por fillimet e saj shënohen që në vitin 1400.

Përveç se është armata më e vjetër në Botë, ajo është edhe ndër më të voglat, me vetëm 83 ushtarë.

Uniformat e tyre kanë qenë të dizajnuara nga artisti gjenial Mikelanxhelo.

You cannot copy content of this page