Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Edhe pse jeni 20 apo 40-vjeçar s’do të thotë që ju s’ mund të keni një fëmijë të shëndetshëm.

Me kusht që jeni në të 20-at

Femrat kanë më shumë mundësi që të mbeten shtatzënë. Kjo është koha kur femra ka kualitet të numrit të vezoreve.

Me kusht që jeni në të 30-at

Fertiliteti fillon te bie nga mosha 32-vjeçare, pas moshës 35-vjeçare shpejtësia e uljes së fertilitetit fillon të rritet.

Femrat lindin me të gjitha vezët që janë 1 milionë prej tyre. Numri i vezoreve gradualisht ulet nga mosha në moshë.

Rreth moshës 37-vjeçare numri i vezëve të mbetura është 25 mijë, shkruan healthline. Komplikimi në shtazani mund të jetë më i madh nga mosha 35-vjeçare.


Me kusht që jeni në të 40-at

Është paksa e vështirë që të mbeteni shtatzënë në këtë moshë përderisa kualiteti i vezëve bie.Vezët e vjetra mund të kenë më shumë probleme në kromozome gjë që dërgon në një lindje jo të shëndetshme dhe fëmija mund të lind me defekte.

Shumë femra kanë një lindje normale dhe të shëndetshme edhe pse janë në të 40-at, por rreziku për një lindje më të rrezikshme është më i madh.

Pas moshës 40-vjeçare doktorët nevojitet të bëjnë teste të veçanta me monitorime që të shohin Me kusht që mund të ketë komplikime gjatë shtatzënisë.

 

Leave a Reply