Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilat janë arsyet më të shpeshta për kryerjen e një rektoskopie ?

Arsyet më të shpeshta për kryerjen e një rektoskopie janë:

 

  • Prania e gjakut të kuq të pastër në materialet e jashtëqitura, në letrën higjienike ose në WC.
  • Kërkimi me urgjencë i një burimi të hemorragjisë në kanalin anal ose në rektum.
 • Inkontinenca fekale
 • Çrregullimet e defekimit
 • Dhimbjet, djegiet ose kruajtjet në zonën e anusit.
 • Hemorroidet
 • Polipet e zorrës
 • Divertikuli i kolonit
 • Fisura anale
 • Zbulimi i hershëm i kancereve (kancerit të rektumit)

You cannot copy content of this page