Fri. May 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilat janë gjendjet e lëndës ?

Lënda ekziston në gjendje të ngurtë , të lëngët ose të gaztë .

Në trupin e njeriut ndeshen konkretisht shembuj të secilës gjendje . Trupat e ngurtë , si kockat dhe dhëmbët , kanë formë dhe vëllim të përcaktuar .

Lëngjet , si p.sh. plazma e gjakut dhe lëngu ndërqelizor ( intersticial ) kanë vëllim të përcaktuar , por forma e tyre ndryshon në varësi të vendit ku ato ndodhen .

Gazet nuk kanë as formë dhe as vëllim të përcaktuar . ( P.sh. ajri që thithim është gaz . )

You cannot copy content of this page