© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilat janë gjërat që duhet të dini rreth botoksit të lukthit ?

Injektimet e botoksit të lukthit kanë një periudhë fillestare prej 72 orësh dhe vazhdojnë për 4 deri në 6 muaj. Në fund të kësaj periudhe, duhet të vlerësoni nëse rreziku i sëmundjes ekzistuese është ulur përpara se pacienti të arrijë peshën e tij ideale.

Pacientët që nuk kanë probleme shëndetësore dhe kanë humbur mjaftueshëm peshë, nuk duhet ta bëjnë sërish injektimin. Pacientë të tillë duhet t’u përmbahen vakteve të tyre dhe rutinës së stërvitjes.

Pacientët të cilët janë të kënaqur me rezultatet e injektimit të toksinës botulinum në lukth mund ta përsërisin operacionin pas gjashtë muajsh.

Nëse pacienti ndjek dietën në mënyrë korrekte, ka treguar rezultatet më të mira në gjashtë muajt e mëparshëm dhe nuk është ankuar për konsumimin e ushqimit gjatë kësaj kohe, intervali midis injektimeve mund të jetë më i gjatë.

Përdorimi i rregullt i injektimeve të botoksit në lukth nuk ka efekte anësore.

Procedura mund të bëhet tri herë radhazi me një interval prej gjashtë muajsh çdo herë.

Prof.Ass.Dr. Skender Zatriqi, PhD FACS
Kirurg abdominal
Tel. 044110-925

f256c9b508080869a702

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.