Mon. May 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilat janë herniet më të shpeshta tek meshkujt?

Hernia më e shpeshtë tek meshkujt është ajo inguinale (në rrëzë të kofshës). Kanali inguinal është një hapje që lejon kalimin e kordonit spermatik dhe zbritjen e testikujve në qeset e tyre (skrotumi që ndodhet në pjesën e pasme të penisit). Pas këtij momenti pritet që hapja të mbyllet fort, por nganjëherë muskujt që mbështjellin legenin nuk përputhen mirë.

Nëse më vonë ndodhin sforcime të ndryshme, atëherë në këtë zonë të dobët mund të krijohet një fryrje (hernie) e dhimbshme, e cila mund të përmbajë pjesë të zorrës dhe inde të tjera. Kjo hernie kuptohet që ndodh më rrallë tek femrat, pasi nuk ka nevojë për hapje të këtij kanali.