Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilat janë ndryshimet midis mitozës dhe mejozës ?

Ndryshimet midis MITOZËS dhe MEJOZËS

Mitoza e mban konstant numrin e kromozomeve
Mejoza e përgjysmon numrin e kromozomeve.

Mitoza → riprodhim asex. + riparim indesh
Mejoza → riprodhim sex. + ruan llojin të pandryshuar

Në fund të mitozës marrim 2 bërthama bija identike me nënën;
Në fund të mejozës marrim 4 bërthama bija haploide, gjenetikisht të ndryshme nga nëna.

You cannot copy content of this page