© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilat janë parimet e teorisë qelizore ?

Teoria qelizore mund te ndahet ne dy epoka, ate klasiken dhe modernen.

Teoria qelizore klasike u formulua nga shkencëtaret Matias Xhekob Shleiden, Teodor Shvan, Robert Remak dhe Rudolf Virshkov gjate shek. XIX dhe u bazua ne tre parime kryesore:

  1. Njësia baze ndërtimore e te gjitha gjallesave është qeliza.
  2. Çdo qelize ruan ne vetvete te gjitha karakteristikat e jetës.
  3. Te gjitha qelizat vijnë nga ndarja qelizore e qelizave mëmë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.