© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ushqimet për ta mbajtur të shëndetshëm zorrën e trashë

Cilat janë shenjat dhe simptomat e kancerit të kolonit ?

– Ndryshime në jashtëqitje, duke perfshirë diarrenë ose konstipacionin. Nryshime në konsistencën e feçeve. Për t’u konsideruar serioze, këto ndryshime duhet të zgjasin më shumë se katër javë.
– Gjakderdhje gjatë jashtëqitjes ose prezenca e gjakut në feçe ( jashtëqitje me gjak ).
– Diskomfort abdominal i vazhdueshëm si dhimbje dhe fryrje barku, të cilat shpesh ngatërrohen me kolitin.
– Ndjesia e vazhdueshme e mos zbrazjes së zorrës.
– Dobësi trupore dhe lodhje.
– Humbje peshe e pashpjegueshme.

Shumë njerëz me kancer të kolonit nuk përjetojnë simptoma në fazat e hershme të sëmundjes. Simptomat varen nga madhësia e tumorit dhe lokalizimi i tij në zorrën e trashë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.