Fri. Sep 30th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilat janë shkaqet e ikterit mekanik ?

Shkaqet e ikterit mekanik përfshijnë:
– Gurët e tëmthit të cilët mund të bllokojnë duktuset biliare (kanalet e vrerit);
– Kanceri pankreatik dhe karcinoma e fshikëzës së tëmthit dhe duktuseve biliare;
– Strikturë (ngushtim), e duktuseve biliare;
– Kolangitis (infeksion i rrugëve biliare);
– Malformacione të lindura;
– Pankreatiti;
– Parazitet;
– Shtatzënia.

You cannot copy content of this page