Sun. Jul 3rd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kromozomet , Kromozomi

Cilat janë vetitë themelore të kromozomeve ?

Kromozomet kanë disa veti themelore dhe ato janë:

1. Deponimi i cilësive trashëguese në ADN;

2. Ndarja e vargjeve të ADN- së gjatë ndarjes së qelizës;

3. Përshkrimi ose kopjimi (transkriptimi) i informacioneve gjenetike nga ADN në ARN.

You cannot copy content of this page